Kultura

FOTO Najavljen festival opernih arija „Tino Pattiera“

FOTO Najavljen festival opernih arija „Tino Pattiera“

Festival opernih arija „Tino Pattiera“ će se održavati od 1. do 6. srpnja 2016. godine, a sastoji se od četiri koncerta.

Ususret festivalu održano je konferencija za medije u palači Sponza. Kao istaknuti govornici bili su ravnatelj DSO-a Damir Milat te dirigent i glazbeni direktor festivala Noam Zur. Osim pregleda programa festivala istaknuto je kako će se završni koncert održati izvan Grada, odnosno u Dubrovačkim vrtovima sunca.

Međunarodni festival ‘Tino Pattiera’ nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog 1890. u Cavtatu. Podsjetimo se, Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere, a često je nazivan nasljednikom velikog Enrica Carusa.

Glazbeni direktor festivala je izraelski dirigent Noam Zur koji živi i radi u Njemačkoj, a dirigira koncertima po cijeloj Europi i svijetu u najprestižnijim dvoranama. Maestro Zur će dirigirati i koncertima na festivalu, na kojem će nastupiti i izvrsni solisti: sopranistica Liana Aleksanyan (Armenija), mezzosopranistica Marisa Martins (Španjolska), tenor Hugh Smith (SAD), bariton Ionut Pascu (Rumunjska) i dubrovačka pijanistica Stefani Grbić.

Pročitajte još

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist