Grad

FOTO Na Pilama ucrtano mjesto za Policiju, uskoro i za invalide?

Parking na PIlama

Kako je gradonačelnik Vlahušić jučer na kolegiju najavio, danas je na Pilama ispred DM-a na mjestu gdje je do jučer bilo parking mjesto za taksi ocrtano jedno mjesto za Policiju.

Osim za Policiju, na Pilama bi trebala biti ukupno tri mjesta za osobe s invaliditetom (zasad su dva, pored parkinga za mopede, koji im gotovo redovito zatvaraju pristup). U zamjenu je taksistima ocrtano pet mjesta na Buži, a najavljeno je i još 15 mjesta na Javnoj garaži na Ilijinoj glavici.

Barem je tako najavio gradonačelnik Vlahušić na jučerašnjem je kolegiju, kada je  ‘osuo paljbu’ prema ‘nekolicini neposlušnih taksista koji proizvode teror’.

– Ako njima nisu ta nova mjesta dovoljna, već žele zakrčiti Zagrebačku ulicu i put oko Minčete kako bi prije došli do Pila, onda je u mojoj ovlasti, a konzultirat ćemo i Gradsko vijeće, da vratimo model Zagreba. To znači potpuno otvoreno tržište i cijene kao u drugim gradovima. Imaju uvjete kao nigdje na svijetu, najzaštićeniji su i najbolje plaćeni, ali zato moraju biti najuredniji. Ukoliko to ne žele prihvatiti, onda će imati Cammeo, tržišnu konkurenciju, ogromni broj ljudi i cijene koje će biti nekoliko puta manje od sadašnjih. Bili smo vrlo susretljivi jer smatramo da to može biti dobar posao, ali oni koji žele kršiti pravila moraju se suočiti i s posljedicama svog ponašanja – kazao je gradonačelnik.

 

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist