Županija

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Prvo mjesto osvojili su Toni Šeparović i Dario Donjerković iz OŠ Blata uz mentorstvo Zorana Sardelića, na drugo mjesto su se plasirale Anđela Bjeliš i Ena Gutić iz OŠ Opuzena uz mentorstvo Tomislava Ivankovića, dok su treće mjesto zuzeli Nikola Musulin i Filip Jerković iz OŠ Stjepana Radića Metković uz mentorstvo Marine Nikolić.

Ocjenjivačko povjerenstvo su uključivali Tomo Sjekavica, Mladen Mitić i Dalija Milić Kralj. Medalje je dizajnirala i isprintala Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika na 3D printerima. Za vrijeme natjecanja se održalo Županijsko stručno vijeće učitelja tehničke kulture, na kojem je, između ostalog, održana i radionica o podešavanju modela za 3D printanje, koju je održao tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica.
– Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine – javljaju organizatori iz Zajednice Tehničke kulture Dubrovnik.
Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.
Pobjednici Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije predstavljat će županiju na državnoj razini Modelarske lige koja se planira održati od 17. do 19. svibnja.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist