Aktualno

FOTO Mladi Biskupije održali ‘Večer za Vukovar’

FOTO Mladi Biskupije održali 'Večer za Vukovar'

‘Večer za Vukovar’ naziv je programa kojeg su u četvrtak navečer u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku priredili mladi, koji će ove godine putovati u Vukovar u prigodi obljetnice njegovog stradanja.

Uz čitanje tekstova o stradanju Vukovara prikazane su fotografije i snimke iz ratnih dana Vukovara, te puštene naše poznate pjesme o Vukovaru poput Hegedušićeve „Stoji Grad“. Sjećanje na žrtvu Vukovara povezano je i sa stradanjem Dubrovnika, a glazbenim spotom „Moja Domovina“ nastalim u vremenu osamostaljenja Hrvatske mladi su mogli bolje razumjeti ljubav koja je utkana u njezino stvaranje. Poruke Siniše Glavaševića iz ratnog Vukovara o ljubavi prema gradu, življenju za obitelj i ljepoti života ostajale su u zraku dok su mladi čitači palili svijeće koje su na kraju podsjetile na njegovu rečenicu „Grad – to ste vi“.

Ova večer dio je projekta Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije kojim se kroz nekoliko susreta mladi koji hodočaste u Vukovar upoznaju sa žrtvom Vukovara za vrijeme Domovinskog rata. Kako je u obraćanju istaknula pročelnica Vijeća Ana Marčinko važno je da se i sami mladi informiraju o događanjima iz tih vremena kako bi i oni danas, na svoj način, mogli pomoći onima koji još uvijek nose u sebi ratne rane.
Programu su nazočili generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić i kancelar don Ivica Pervan.

Dubrovačka biskupija/Angelina Tadić

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist