Aktualno

FOTO Miljenko Babajić oprostio se od Župljana

mandaljena babaic 19

Dugogodišnji župnik župe Mandaljena, don Miljenko Babajić, danas se oprostio sa svojim vjernicima na dvije jutarnje mise te prigodnom domjenku nakon posljednje mise.

– Nadam se da mi kroz godine ništa niste zamjerili, odlazim čiste duše iz crkve sv. Marije Magdalene – istaknuo je don Babajić.

Don Miljenko Babaić svoje će svećeničko djelovanje nastaviti u Stonu – imenovan je župnikom župe sv. Vlaha, Ston i upraviteljem župe sv. Antuna opata, Mali Ston, istaknuto je već prije na stranicama Dubrovačke biskupije.

Župski svećenik predavao je i vjeronauk u OŠ Župa dubrovačka, gdje se već sa završetkom ove školske godine oprostio sa svojim kolegama i učenicima.

Umjesto don Miljenka u župu Mandaljena stiže don Vilim Petrović, koji je razrješen službe župnika župe sv. Vlaha, Babino Polje i upravitelja župa sv. Antuna, Maranovići i Gospe Velike, Goveđari i imenovan župnikom župe sv. Marije Magdalena, Mandaljena.

Don Miljenko Babaić bio je na službi u Mandaljeni od 1992. godine, inače je dragovoljac Domovinskog rata od 1991. godine, a pet godina je proveo u HV-u kao vojnik i vojni kapelan na Južnom bojištu.

 

Pročitajte još

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist

STIGAO JE DOMA Jadrolinijin trajekt ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist