Aktualno

FOTO Marko Potrebica predsjednik Gradskog vijeća: ‘Bit ću skroman i ponizan’

FOTO Marko Potrebica predsjednik Gradskog vijeća: 'Bit ću skroman i ponizan'

U 17 sati održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, a na sjednici je bilo nazočno 25 vijećnika.

Za predsjednika Gradskog vijeća s jednim glasom protiv i jednim suzdržanim glasom izabran je HDZ-ov Marko Potrebica. Protiv je bio srđevac Ljubomir Nikolić, a suzdržan HNS-ov Miho Obradović.
Za potpredsjednike su izabrani DUSTRA-in Željko Raguž, te SDP-ov Mladen Gojun.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je uvodno kako su izbori prošli, te kako treba gledati u budućnost.

– Iza nas je vrijeme izbora, a ispred nas je Grad i odgovornost za njega. Pozivam vas da u sljedeće četiri godine radimo za njega. Ja kao gradonačelnik ću mjesečno izvještavati Gradsko vijeće o onome što sam radio. Ovo je mjesto gdje se treba raspravljati o problemima Grada Dubrvonika i kritizirati gradsku upravu. Spreman sam na to – rekao je Franković.

Marko Potrebica zahvalio se svim vijećnicima na ukazanom povjerenju rekavši da će biti ponizan i skroman predsjednik Gradskog vijeća.

– U skoro vrijeme ćemo zajedno donijet plan rada Gradskog vijeća. Želimo promovirati odgovorno i zajedničko djelovanje. Bit ću ponizan i skroman i na ponos ovog Grada. Naša demokracija je kratka, traje 25 godina. Mi svi zajedno moramo napraviti iskorak da Hrvatska postane ono što je jest, zemlja zapadne demokracije – rekao je Potrebica.

Ustvrdio je kako je svjestan prošlosti Dubrovnika, te pozvao sve da ipak zaplove u budućnost.

U Gradsko vijeće ušli su Marijo Bekić, Katarina Doršner, Ivo Lučić, Krešimir Marković, Pero Milković, Blaž Pezo, Marko Potrebica, Nikolina Soko, Emilio Puljizević i Gordan Špero. U ime DDS ušli su Lukša Matušić, Terezina Orlić te Ivan Jelčić, Dustru Željko Raguž, Ivana Šepak i Rikard Rossetti. SDP predstavljaju Mladen Gojun i Tatjana Šimac Bonačić, Most nezavisnih lista Maro Kristić i Dolores Lujić, a listu Srđ je Grad Ljubormir Nikolić. HNS u Gradskom vijeću zastupa Miho Obradović, a nezavisni vijećnici su Nenad Vekarić i Matija Čale Mratović. U ime HSS-a u Vijeće je ušao Vido Bogdanović.

Novi odbor
Dnevni red je dopunjen s točkom prijedloga osnivanja Odbora za proračun i financije.
Marko Potrebica predsjednik, potpredsjednica je Terezina Orlić, a članovi Blaž Pezo, Željko Raguž, Gordan Špero, Ljubomir Nikolić, Tatjana Šimac Bonačić, Miho Obradović i Vido Bogdanović.

Pročitajte još

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist