Kultura

[FOTO] Ljepota i tradicija kimona predstavljena dubrovačkoj publici

[FOTO] Ljepota i tradicija kimona predstavljena dubrovačkoj publici

U Kazališu Marina Držića u petak navečer dubrovačkoj je publici predstavljena ljepota i tradicija kimona, uz sudjelovanje Klape Kaše i glumice Srđane Šimunović.

Yuko Murakami je voditeljica škole kimona koje se nalaze u prestižnim dijelovima Tokija, Omotesando i Aoyama u kojima ima više od 1000 polaznika koje podučava nošenju kimona i lijepom ponašanju dok ga nose. Nošenje kimona ne samo da izražava ljepotu Japana, već i utjelovljuje duh Japana.
-Poštujemo ljepotu tradicionalne japanske kulture i stvaranja koje se prenosi kroz neumorne napore kreatora. Nadamo se da ćemo to moći izbliza demonstrirati širokom krugu ljudi diljem svijeta, kao i prenijeti sve tajne vrijednosti japanskim novim generacijama koje dolaze. Kako bismo ne samo očuvali tradiciju već je i razvijali, proizvodimo i prodajemo haljine, torbe i sl. koristeći uzorke kimona i šivajući ih zapadnjačkim trodimenzionalnim tehnikama krojenja – navedeno je u poziv za ovaj čaroban događaj u organizaciji We Link NPO JCEA – Hrvatsko japanskog društva razmjene i Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist

DJEČJI ODJEL Pričaonica i likovna radionica ‘Noštromo Jakša’

Dulist

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ na 20. Virkasu u Virovitici!

Dulist