Kultura

[FOTO] Ljepota i tradicija kimona predstavljena dubrovačkoj publici

U Kazališu Marina Držića u petak navečer dubrovačkoj je publici predstavljena ljepota i tradicija kimona, uz sudjelovanje Klape Kaše i glumice Srđane Šimunović.

Yuko Murakami je voditeljica škole kimona koje se nalaze u prestižnim dijelovima Tokija, Omotesando i Aoyama u kojima ima više od 1000 polaznika koje podučava nošenju kimona i lijepom ponašanju dok ga nose. Nošenje kimona ne samo da izražava ljepotu Japana, već i utjelovljuje duh Japana.
-Poštujemo ljepotu tradicionalne japanske kulture i stvaranja koje se prenosi kroz neumorne napore kreatora. Nadamo se da ćemo to moći izbliza demonstrirati širokom krugu ljudi diljem svijeta, kao i prenijeti sve tajne vrijednosti japanskim novim generacijama koje dolaze. Kako bismo ne samo očuvali tradiciju već je i razvijali, proizvodimo i prodajemo haljine, torbe i sl. koristeći uzorke kimona i šivajući ih zapadnjačkim trodimenzionalnim tehnikama krojenja – navedeno je u poziv za ovaj čaroban događaj u organizaciji We Link NPO JCEA – Hrvatsko japanskog društva razmjene i Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

GALERIJA FLORA Otvorena izložba polaznika PopHeart Factory radionica za djecu i odrasle

Dulist

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija