DuList IN

[FOTO] LEVISICE, RETRO BALONERI… Divna i Ana organizirale još jedan vintage buvljak

[FOTO] LEVISICE, RETRO BALONERI... Divna i Ana organizirale još jedan vintage buvljak

U Dvorištu TUP-a ovog je petka održan vintage buvljak. Organizatorice buvljaka su Divna Ivić, vlasnica branda Deee Vintage i Ana Carević koje su sve zainteresirane dočekale sa zanimljivim kolekcijama, a tema je quattro stagioni vintage bazaar. Riječ je o njihovom trećem zajedničkom buvljaku u Dubrovniku.

-Zbog velikog odaziva i interesa Dubrovkinja i Dubrovčana odlučile smo se za treći buvljak. Ovoga puta su nas ugostili iz Kulturnog centra Jadran i Muzeja crvene povijesti kojima bismo se ovim putem još jednom zahvalile jer su nam pružili priliku da izložimo svoje selekcije i s vama uživamo u onome sto volimo. Na današnjem buvljaku ponuda je uistinu šarolika i mislimo da svatko može naći nešto za sebe. Tu su komadi poput vintage levisica, retro balonera, sakoa, košulja i unikatnog nakita – istaknula je jedna od organizatorica, novinarka i vintage ljubiteljica Ana Carević. Kada je riječ o vintage selekcijama, kaže, vrijedi malo drugačija priča.

[FOTO] LEVISICE, RETRO BALONERI... Divna i Ana organizirale još jedan vintage buvljak

-To su komadi koji se skupljaju mjesecima i godinama te je svaki od njih autentičan i nosi posebnu priču. Jedna od jakih strana vintage jesu upravo materijali koji su posebno probrani i puno su kvalitetniji od onih na koje naiazimo danas. Osim kvalitete materijala, važno je spomenuti i sami proces izrade svakoga komada koji je znatno drugačiji od današnjega – navodi Ana. Misli i kako prostora za vintage scenu u Gradu ima.

[FOTO] LEVISICE, RETRO BALONERI... Divna i Ana organizirale još jedan vintage buvljak

-No, za mene je uvijek poseban osjećaj ugostiti Divnu koja me i uvela u ovaj, za mene, čarobni svijet. Spominjemo vintage butigu, to je moja velika želja, a ovo su mali koraci na tom velikom putu – ističe Ana.

Iza Deee Vintagea stoji Talijanka Divna Ivić, vintage kolekcionarka i stilistica, koja se godinama strastveno i profesionalno bavi sakupljanjem i istraživanjem posebnih brendiranih i no logo komada na buvljacima i u nepoznatim malim dućanima. Ana Carević je novinarka koja u slobodno vrijeme istražuje svijet mode. Za njezinu ljubav prema vintageu zaslužna je Divna, a učestali posjeti buvljacima rezultirali su kolekcijom koja traži drugi dom i želi biti mažena i pažena.
[FOTO] LEVISICE, RETRO BALONERI... Divna i Ana organizirale još jedan vintage buvljak
Imate vremena pogledati kolekcije do 23.30 sati!

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist