DuList IN

Počinje 8. Good Food Festival, evo gdje ćete moći jesti u sklopu Tjedna restorana!

Počinje 8. Good Food Festival, evo gdje ćete moći jesti u sklopu Tjedna restorana!

Još jedno, osmo izdanje Good Food Festivala je pred nama, a održat će se od 7. do 10. listopada. Sam program i ove je godine prilagođen epidemiološkim mjerama u pandemijskom vremenima. Direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić smatra kako će ‘svi naći nešto za sebe’.
-Trudili smo se napraviti događanja u kontroliranim uvjetima. Sigurno je našim sugrađanima najzanimljiviji Tjedan restorana. U ovom tradicionalnom događaju sudjeluje više od 30 restorana. Odaziv je sjajan, pripremili su zanimljive menije. Također, tijekom cijelog tjedna imat ćemo i slatku ponudu, gastro ture i vino kušnje. Nadalje, imat ćemo razne radionice, tematske večeri… – rekla je među ostalim Hrnić.

Tjedan restorana
Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 4. do 10. listopada, održavat će se Tjedan restorana, slatka ponuda, vinokušnje i gastro ture. Kuhari iz nešto više od tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna.

Restorani koji sudjeluju su: Restoran Arsenal (Gradska kavana), Restoran Banje Beach – Bistro 49 – Restoran Blidinje – Cantina Mexicana Chihuahua – Konoba Dalmatino – Pivnica Dubrava – Restoran Gusta me – Bistro Izvor – Kavana Lazareti – Hotel Kazbek – Hotel Lero (Piano bar – Restoran) – Taverna Loggia – Restoran Lucin kantun – Restoran Maskeron – Restoran Mimoza – Hotel More (Restoran More) – Restoran Orka – Restoran Orsan – Restoran Pantarul – Bistro pizzeria Prova – Hotel Pucić Palace – Restoran Rhea Silvia (grad i Lapad) – Hotel Rixos Premium (Umi Teppanyaki) – Royal Hotels & Resorts Restoran Zoe i Restoran Castile – Restoran Sebastian – Sunset Beach Dubrovnik – Restoran Taj Mahal, Hotel Lero – Restoran Taj Mahal, Stari grad – Bistro Tavulin – Konoba Vita Bella. Slatku festivalsku ponudu nude Slastičarna Gianni, Hotel Lero Piano bar, Pool & Loby Bar hotela Lapad i Libertas Terrace & Lobby Bar. Odaberite zanimljivu gastro turu koja će vas kroz šetnju Gradom upoznati sa specijalitetima dubrovačke kuhinje ili u vinokušnji vinarije Bakus i Škar.

Bjelouške, večer gramofonskih ploča…
Mirko Andrić, čija obitelj vodi restoran Veranda u Štikovici, izuzetno je sretan jer mogu sudjelovati na Good Food festivalu.
-Mi ćemo imati jednu jako zanimljivu temu, a to su tartufi. Mnogi ljudi misle da su tartufi namijenjeni samo za određeni broj ljudi. Mi ćemo pokazati da to nije istina. Obitelj Karlić iz Paladina doći će i predstaviti tartuf te kako se dolazi do njega. Imat ćemo tri slijeda s tri čaše vina, također iz Istre po pristupačnim cijenama – rekao je Andrić. Urban & Veggie će u svojoj ponudi imati tri slijeda. Vlasnik Ivo Dadić je istaknuo kako će jednu večer posvetiti puštanju gramofonskih ploča u uradnji s Udrugom 33/45.
-Tijekom večeri ćemo imati hranu koja dolazi s američkih područja, a prilagođena je mediteranskom duhu – istaknuto je. Dario Ševelj iz Dubrovačke pivovare ističe kako već četvrtu godinu sudjeluju na festivalu. I ovoga puta ugostila je vlasnika BarBaQ branda, Mojmira Žuvelu, koji u Food truck-u priprema raznovrsne mesne specijalitete koji idu odlično uz craft pivo. Uz četiri vrste piva koje ima Dubrovačka pivovara, pripremili su i dva specijala, a imat će i četiri gostujuće pive.
-Sve ćemo to popratiti živom glazbom u četvrtak, petak i subotu. Jednu će večer nastupiti i Bjelouške. Za nedjelju je planirana lagana večer uz DJ-a – dodao je. Ana Grgić rekla je kako će Udruga DEŠA ove godine prirediti četiri radionice u prostorima udruge.

Nema trpeze
Prije pandemije, dubrovačka trpeza bila je neizostavan dio programa Good Food Festivala. Ove godine, ona će ponovno izostati zbog epidemioloških prilika.

-Nadamo se da će se iduće godine vratiti. Teško je u ovim okolnostima planirati veća događanja – naglasila je Hrnić.

Treba istaknuti kako će festival biti organiziran u skladu s Odlukom o ograničavanju korištenja jednokratne plastike za Grad Dubrovnik te ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada donesenom u sklopu projekta ‘Plastic Smart Cities’ čiji je glavni cilj smanjenje ili zaustavljanje uporabe plastike za jednokratnu uporabu u raznim segmentima društvenog života grada, kao i boljim gospodarenjem plastičnim otpadom.

Počinje 8. Good Food Festival, evo gdje ćete moći jesti u sklopu Tjedna restorana!

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist