DuList IN

Počinje 8. Good Food Festival, evo gdje ćete moći jesti u sklopu Tjedna restorana!

Good Food Glavna 2021

Još jedno, osmo izdanje Good Food Festivala je pred nama, a održat će se od 7. do 10. listopada. Sam program i ove je godine prilagođen epidemiološkim mjerama u pandemijskom vremenima. Direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić smatra kako će ‘svi naći nešto za sebe’.
-Trudili smo se napraviti događanja u kontroliranim uvjetima. Sigurno je našim sugrađanima najzanimljiviji Tjedan restorana. U ovom tradicionalnom događaju sudjeluje više od 30 restorana. Odaziv je sjajan, pripremili su zanimljive menije. Također, tijekom cijelog tjedna imat ćemo i slatku ponudu, gastro ture i vino kušnje. Nadalje, imat ćemo razne radionice, tematske večeri… – rekla je među ostalim Hrnić.

Tjedan restorana
Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 4. do 10. listopada, održavat će se Tjedan restorana, slatka ponuda, vinokušnje i gastro ture. Kuhari iz nešto više od tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna.

Restorani koji sudjeluju su: Restoran Arsenal (Gradska kavana), Restoran Banje Beach – Bistro 49 – Restoran Blidinje – Cantina Mexicana Chihuahua – Konoba Dalmatino – Pivnica Dubrava – Restoran Gusta me – Bistro Izvor – Kavana Lazareti – Hotel Kazbek – Hotel Lero (Piano bar – Restoran) – Taverna Loggia – Restoran Lucin kantun – Restoran Maskeron – Restoran Mimoza – Hotel More (Restoran More) – Restoran Orka – Restoran Orsan – Restoran Pantarul – Bistro pizzeria Prova – Hotel Pucić Palace – Restoran Rhea Silvia (grad i Lapad) – Hotel Rixos Premium (Umi Teppanyaki) – Royal Hotels & Resorts Restoran Zoe i Restoran Castile – Restoran Sebastian – Sunset Beach Dubrovnik – Restoran Taj Mahal, Hotel Lero – Restoran Taj Mahal, Stari grad – Bistro Tavulin – Konoba Vita Bella. Slatku festivalsku ponudu nude Slastičarna Gianni, Hotel Lero Piano bar, Pool & Loby Bar hotela Lapad i Libertas Terrace & Lobby Bar. Odaberite zanimljivu gastro turu koja će vas kroz šetnju Gradom upoznati sa specijalitetima dubrovačke kuhinje ili u vinokušnji vinarije Bakus i Škar.

Bjelouške, večer gramofonskih ploča…
Mirko Andrić, čija obitelj vodi restoran Veranda u Štikovici, izuzetno je sretan jer mogu sudjelovati na Good Food festivalu.
-Mi ćemo imati jednu jako zanimljivu temu, a to su tartufi. Mnogi ljudi misle da su tartufi namijenjeni samo za određeni broj ljudi. Mi ćemo pokazati da to nije istina. Obitelj Karlić iz Paladina doći će i predstaviti tartuf te kako se dolazi do njega. Imat ćemo tri slijeda s tri čaše vina, također iz Istre po pristupačnim cijenama – rekao je Andrić. Urban & Veggie će u svojoj ponudi imati tri slijeda. Vlasnik Ivo Dadić je istaknuo kako će jednu večer posvetiti puštanju gramofonskih ploča u uradnji s Udrugom 33/45.
-Tijekom večeri ćemo imati hranu koja dolazi s američkih područja, a prilagođena je mediteranskom duhu – istaknuto je. Dario Ševelj iz Dubrovačke pivovare ističe kako već četvrtu godinu sudjeluju na festivalu. I ovoga puta ugostila je vlasnika BarBaQ branda, Mojmira Žuvelu, koji u Food truck-u priprema raznovrsne mesne specijalitete koji idu odlično uz craft pivo. Uz četiri vrste piva koje ima Dubrovačka pivovara, pripremili su i dva specijala, a imat će i četiri gostujuće pive.
-Sve ćemo to popratiti živom glazbom u četvrtak, petak i subotu. Jednu će večer nastupiti i Bjelouške. Za nedjelju je planirana lagana večer uz DJ-a – dodao je. Ana Grgić rekla je kako će Udruga DEŠA ove godine prirediti četiri radionice u prostorima udruge.

Nema trpeze
Prije pandemije, dubrovačka trpeza bila je neizostavan dio programa Good Food Festivala. Ove godine, ona će ponovno izostati zbog epidemioloških prilika.

Banner 300x250 DU 1

-Nadamo se da će se iduće godine vratiti. Teško je u ovim okolnostima planirati veća događanja – naglasila je Hrnić.

Treba istaknuti kako će festival biti organiziran u skladu s Odlukom o ograničavanju korištenja jednokratne plastike za Grad Dubrovnik te ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada donesenom u sklopu projekta ‘Plastic Smart Cities’ čiji je glavni cilj smanjenje ili zaustavljanje uporabe plastike za jednokratnu uporabu u raznim segmentima društvenog života grada, kao i boljim gospodarenjem plastičnim otpadom.

Program A4 hr

Pročitajte još

POČEO JE GOOD FOOD Ovog tjedna tematske večere, piknik na Lokrumu, Foodravanje…

Dulist

BRAVO! Školi filma Šipan dvostruka nagrada za najbolji radionički film

Dulist

SUNČANA NEDJELJNA ŠPICA Početak listopada provodimo uz šetnje i kavice

Dulist