DuList IN

FOTO Konavle u znaku mažoret plesa i twirlinga

FOTO Konavle u znaku mažoret plesa i twirlinga

Konavle su ovog vikenda u znaku plesa. Naime, u sportskoj dvorani na Grudi otvoreno je 16. prvenstvo Hrvatske u mažoret plesovima i 12. državno prvenstvo u twirlingu. 

Na natjecanju sudjeluje oko 900 natjecatelja iz 28 hrvatskih gradova, među kojima je veliki broj osvajača medalja na hrvatskim, europskim i svjetskim prvenstvima.

– Dodamo li još voditelje i trenere, imamo više od 1000 gostiju, koji borave u cavtatskim hotelima. Cavtat je po drugi put domaćin ovog prvenstva, a nakon 12 godina smo se ohrabrili organizirati ovu manifestaciju koja je jedna od najvećih održanih u Konavlima zadnjih godina. Veseli nas da smo i organizacijski i financijski mogli to odraditi i pokazati i našoj publici što sve to Cavtatske mažuretkinje rade kada gostuju na europskim ili hrvatskim natjecanjima, da približimo taj sport domaćoj publici – rekao nam je predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija zahvalivši se na potpori Općini Konavle, TZ Općini Konavle, Dubrovačko-neretvanskoj županiji te županijskoj TZ.

Pitali smo ga i za predviđanja oko nastupa Cavtatskih mažoretki:
-Jučer smo imali dva, danas dva, a sutra tri nastupa i naravno očekujemo da ćemo u nekim kategorijama popet se na pobjedničko postolje, ali naravno nikad se ne zna,to je natjecanje i trenutak – rekao nam je.

Predsjednica Hrvatskog twirling saveza Marina Mihelčić  ističe kako u Hrvatskoj ima oko 40-ak twirling grupa, a u Konavlima ih se ovog vikenda okupilo oko 25.  Među natjecateljima će svoje vještine pokazati i mladi Tihomir Bendelja iz Ludbrega, pobjednik emisije Supertalent 2009. i svjetski seniorski prvak.

Kako je protekla današnji dio natjecanja pogledajte na fotografijama našeg Zvonimira Pandže. 

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist