Zanimljivosti

FOTO: Kad se male ruke slože…

FOTO: Kad se male ruke slože...

Studenti Američkog koledža ovaj predivan subotnji dan iskoristili su za volonterizam. Uredili su naime, okoliš dječjeg vrtića 'Ciciban' u sklopu tradicionalne akcije ove visokoobrazovne ustanice 'Community Service Day'.

U akciji za radost dubrovačkih mališana sudjelovalo je više od sedamdeset volontera, studenata, profesora i zaposlenika Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT). Čistio se i okopavao vrt, uredio se travnjak, te su zasađene sadnice lavande i ružmarina. Obojana je i ogradu kao i već postojeće dječje sprave za igranje. Svoj doprinos akciji dala je i gradska tvrtka "Vrtlar" doniravši velik broj sadnica ružmarina i lavande.

Kako navode iz ACMT-a riječ je o volonterskoj akciji u okviru koje se devet godina uzastopce uređuju parkovi i javne površine na području Dubrovnika i okolice.
Tako su 2011. godine volonteri RIT/ACMT-a očistili Utočište za napuštene pse na Žarkovici, a 2010. uredili su velik dio površine na otoku Lokrum.

– Od svojega osnutka Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju integrirana je u lokalne zajednice u kojima djeluje. Aktivnim angažmanom nastoji doprinijeti ekonomskom, socijalnom i kulturnom napretku Dubrovnika. Svojom obvezom smatra inicirati i podržavati projekte od lokalnog značaja. Poticanjem volonterstva kod studenata nastoji razviti svijest o potrebi dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, znanja i vještina za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit – zaključuju s Američkog koledža.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist