Sport

[FOTO] JUBILARNO PETO IZDANJE Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici

Na Stadionu Lapad održava se peto jubilarno Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici. U 66 kategorija natječe se 550 natjecateljica i natjecatelja svih uzrasnih kategorija iz dvadeset klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Natjecanje se odvija u brojnim disciplinama za limače, mlađe kadete, mlađe juniore, juniore i seniore, a planirane su revijalne utrke građana kao i utrka medijskih djelatnika. Nastupaju i dubrovački osnovnoškolci i polaznici dječjih vrtića.

Na otvaranju je sudjelovao i gradonačelnik Mato Franković koji je istaknuo nužnost osiguranja adekvatnih uvjeta za bavljenje atletikom, kraljicom sporta, te je rekao kako je prioritet atletska staza. Čestitao je organizatorima na izvrsnoj organizaciji ovog međunarodnog prvenstva. Organizator prvenstva je Atletski klub Dubrovnik, a otvorenju su nazočili još pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb I civilno društvo Dživo Brčić, predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović, predsjednica Atletskog kluba Dubrovnik Ana Perović Alamat te predstavnici Hrvatskog atletskog saveza.

Pročitajte još

Jug protiv Jadrana u finalu kupa RH

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić upisala je i treću ovotjednu pobjedu u portugalskoj Lousadi

Dulist

Podržite naše ‘Piture’ ovaj vikend!

Dulist