Aktualno

FOTO Jedinstveni ljetnikovac otvorio svoja vrata

FOTO Jedinstveni ljetnikovac otvorio svoja vrata

Ljetnikovac Bunić Kaboga otvorio je danas javnosti svoja vrata.

Nakon duge tri godine obnove i gotovo deset godina ukupnih radova i projekta, on je danas predan građanima Dubrovnika kao  kulturni centar. Svečanosti otvorenja nazočila je među ostalim ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, predsjednik Batahovina Foundationa Ivo Felner, inače i posljednji živi potomak dubrovačke vlastelinske obitelji, dok je naknadno stigao i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je propustio otvaranje zbog vremenskih prilika u BiH iz koje je stigao u Grad pod Srđem.

-Koliko ja znam nitko nikada u Hrvatskoj nije na ime kulture donirao tri milijuna eura – istaknula je Zlatar Violić prilikom svoje zahvale Felneru kojem je predsjednik kasnije uručio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Ovo priznanje dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za kulturu.

-Nije bilo lako gledati ljetnikovac u onakvom stanju, a nakon što sam dobio poziv kojim se nudi donacija za obnovu znao sam što moram napraviti – rekao je Felner.

Inače, ljetnikovac će biti dom Hrvatskom restauratorskom zavodu, a ugostit će brojne kulturne događaje. Obnovljen je anonimnom donacijom u iznosu od 3 milijuna eura.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist