Grad

FOTO Humanitarni susret iseljenika u restoranu Orsan

FOTO Humanitarni susret iseljenika u restoranu Orsan

Tradicionalno već više od deset godina Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik organizira ‘Susret iseljenika’. Kroz taj projekt Dubrovčani iz New Yorka počeli su pomagati rodni kraj, davanjem novčanih priloga bolesnima i socijalno ugroženima, te sudjelujući u obnovi crkava u Dubrovniku i Stonu.

-Susret iseljenika okuplja svake godine veliki broj svih iseljenika sa svakog kontinenta. Uz humanitarnu važnost je ujedno prigoda za druženje, međusobno upoznavanje, razmjenu iskustava, dogovaranje zajedničke suradnje, kao i upoznavanje iseljenika s predstavnicima gradskih i županijskih institucija – poručila je predsjednica matice iseljenika, Maja Mozara.

Ove će se godine podijeliti novčane donacije Domu za starije i nemoćne osobe Domus Christi, Domu za starije osobe Dubrovnik, dugogodišnjoj štićenici Kluba Dubrovnik iz New Yorka, mladoj Ivani Švarc i Župi svetog Mihajla na Lapadu.

-Naš klub ‘Dubrovnik’ osnovan je davne 1961. upravo smo za festu našega Parca proslavili 75. godinu djelovanja. Klub i dalje aktivno djeluje te, između ostalog, izdaje svoj časopis Libertas. Svake godine, pa tako ni ova nije iznimka, nastojimo i brinemo se da osiguramo neka sredstva za humanitarne svrhe – izjavio je predsjednik kluba iseljenika ‘Dubrovnik’ u New Yorku, Šime Šimunović.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist