Aktualno

FOTO Generalna proba u znaku sjećanja na Pređa

 Pred prepunim tribinama održana je Dubrovčanima omiljena generalna proba pred Otvaranje 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

Ni ova generalna proba, nije prošla bez podrugljivih povika publike, humora i šala te naravno zvižduka.

I dok je pred sam početak generalne, intendant Krešimir Dolenčić raspoređivao glumce, građane i sve ostale sudionike ovogodišnjih Igara, publika je vikala “Neka uđu! Ili pak „ Ajd pojačaj“.

I ove godine na tapeti su bili članovi orkestra pa su se s tribina orili povici „Orkestar, orkestar, orkestar“ ili pak „Trube, limeni, idite doma“. Na komentar Dolenčića  „Slabo je to s tribina, očekivao sam više“ publika je odgovorila „Vrati pare“.

Na tapeti se našla i glumica  Marija Šegrić koja će s Orlanda govoriti stihove Himne slobode.
-„Čija si ti?“-pitala je publika dok se polagano pela na Orlandov stup, a prilikom njenog spuštanja s Orlandova stupa tražila je „Dajte joj cukra i vode“. Nisu izostavili ni ostale sudionike otvaranja kao primjerice dirigenta.
– "Tomice, javi se, javi se" – vikala je publika. Ili pak „Maro, pale su ti gaće“. Nakon plesa,  publika nije bila zadovoljna.

– "Ne valja, ponovi! Opet čita, ne možeš čitati" – poručili su jednom od glumaca.

Nakon što je Krešimir Dolenčić najavio govor gradonačelnika Andra Vlahušića, koji eto ipak nije nazočio generalnoj probi, čuli su se zvižduci iz publike.

I dok su glumci spuštali zastavu Libertas sa Sponze ispred Luže, ona se zapetljala, s čime naravno publika nije bila zadovoljna.

S generalne probe izostao je i zbor što je naravno odmah upalo u oči Dubrovčanima:

– "Đe je zbor" – pitali su.

-"Zapeo u Neumu" – uslijedio je brzi odgovor nekoga iz publike. Ni ova generalna proba nije prošla bez prisjećanja na poznatog Pedraga Vušovića Pređa.  U jednom trenutku izvješen je natpis „Prošla su tri ljeta, uvijek češ biti u srcima diljem svijeta“.

Na samom kraju generalne probe Krešimir Dolenčić zahvalio je publici što se i ove godine sjetila legendarnog Pređa.

Pročitajte još

Nardelli i Klešković položili vijenac i zapalili svijeću na spomen obilježju u Mandaljeni

Dulist

Odazovite se na akciju darivanja krvi!

Dulist

Obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija