Grad

FOTO Evo koliko će ove godine biti kućica na Stradunu i po kojim uvjetima!

FOTO Evo koliko će ove godine biti kućica na Stradunu i po kojim uvjetima!

Kućice na Stradunu bit će postavljene i ove godine za vrijeme trećeg Zimskog festivala, no za razliku od prošle zime uvjeti će biti malo drugačiji, potvrdio je direktor Sanitata Vedran Kunica na predstavljanju ovogodišnjeg Festivala u Lazaretima.

-Prvi put u Dubrovniku prestavljamo koncept po kojem ovaj grad nije samo sezona već vrijeme kroz cijelu godinu te kako ovaj grad može i hoće živjeti svih 365 dana u godini – izjavio je gradonačelnik Andro Vlahušić.

 

-Sadržaje na Stradunu nećemo značajno mijenjati kako bi stvorili bolje raspoloženje za građane i posjetitelje. Ugostiteljske kućice bit će smještene na istom području od Široke do Cele. Bit će ih 16 te će za njih biti raspisan javni natječaj od strane Sanitata, kako za dubrovačke tako i za hrvatske ugostitelje. Očekujemo veliki interes i raznovrsnu ponudu. Površine za stolove i stolice bit će jasno naznačene te ćemo posvetiti vremena kako bi uniformizirali sve kućice kako bi dobili bolje uređenje i ljepši ugođaj. Kućice za prodaju veličinom ostaju iste, ali ćemo ih ovaj put imati više, čak 17. Jedna od njih će biti na samom ulazu na Stradun gdje će se nalaziti info pult sa suvenirima Zimskog festivala. Cilj nam je postići da svi uživaju na Stradunu u blagdanskom ugođaju i raznovrsnoj ponudi, kako posjetitelji tako i građani – najavio je direktor Sanitata Vedran Kunica.

Pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more, Vlaho Margaretić rekao je kako Festival ove godine počinje 18. studenog, a završava 8. siječnja.

-Grad je prepoznao nedostatak zimskog sadržaja, te nedostatak komunikacije sa ciljanim skupinama. Lani smo te probleme uspjeli rješiti i ove godine idemo s novim zadatcima. Ove godine razlika je značajna u privatnom smještaju gdje brojka raste za nekih 2000 ležaja. Ostvarena noćenja lani su svakako veća nego godinu prije, konkretno broj noćenja je veći za 17 posto, a 13 posto u odnosu na prosinac. Festival ove godine počinje 18. studenog, a završava 8. siječnja. Baziramo se na dane četvrtak, petak, subotu uz brojna iznenađenja. Nakon Festivala na red dolazi Festa sv. Vlaha, a nakon Feste dolazi poseban program Valentinova kroz jedan gastro događaj i druga glazbena događanja. Nakon Valentinova, Festival će se zatvoriti kroz novi koncept Karnevala – izjavio je Vlaho Margaretić.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž svoje poetično izlaganje posvetio je kako je rekao, ‘tvrkama kojima je on izravno nadležan’.

-Djelatnici Čistoće, Sanitata te Libertasa su oni koji ‘iza kulisa’ rade na tome da naš grad bude čist i da funkcionira. Ja njima uvijek kažem: Kada idete negdje idite uvijek prema vrhu, gađajte mjesec jer i ako promašite završit će te u zvijezdama – poručio je Raguž.

Svoje prezentacije održali su još komercijalni direktor i zamjenik glavnog direktora Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, voditeljica odsjeka za javnu rasvjetu u UO za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Maja Brzić, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, pročelnica UO za kulturu i baštinu Ana Hilje, te direktorica Dubrovačke razvojne agencije DURA-e Andrea Novaković.

Nakon završetka prezentacije Zimskog festivala prigodno je prikazan promotivni video za Zimski festival.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić