Sport

[FOTO] EUROPSKI SENIORSKI KUP Tri zlata i bronca za domaće judo zvijezde!

[FOTO] EUROPSKI SENIORSKI KUP Tri zlata i bronca za domaće judo zvijezde!

Ovog vikenda Dubrovnik je domaćin devetog izdanja Europskog seniorskog kupa. U Sportskoj dvorani Gospino polje natjecalo se više od 300 judaša iz 24 države. U Gospinom polju posebno su slavili Judo klub Dubrovnik 1966 i Judo klub Dubrovnik, uz tri zlata i jednu broncu.

Ovogodišnji kup obilježile su naše domaće zvijezde na domaćem terenu – Anđela Violić (Dubrovnik 1966), Ivana Šutalo (Judo klub Dubrovnik), Josip Bulić (Dubrovnik 1966) i Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966). Za domaće judo zvijezde čak tri zlata. Anđela Violić podigla je zlato u kategoriji do 70 kilograma pobjedom u finalu protiv iskusne Aleksandre Samardžić(BIH). Iznimno zahtjevna borba otišla je u golden score u kojoj nakon minute 23-godišnja Dubrovkinja baca wazari i završava natjecanje na prvom mjestu kategorije do 70kg.

-Jako sam sretna i zadovoljna današnjim danom, na kraju zlatnom medaljom ispred domaće publike što mi je još jako puno značilo jer sam uvijek osjećala neki dodatni stres i napetost kada bi se trebala natjecati u Dubrovniku. Ove godine sam prvi put uspjela osvojiti medalju ispred domaće publike. Dan je bio izuzetno težak i naporan, finale je bilo izazov iako sam se već pobijedila Samadržić, s obzirom na to da je jako nezgodna natjecateljica tim više drago da sam uspjela osvojiti zlatnu medalju!“ – kazala je Violić, a prenosi Cro judo.

Josip Bulić odnio je pobjedu u finalu kategorije do 90 kilograma. Bulić je od samog početka borbe držao sve pod kontrolom pa niti ne čudi da je već nakon minute i pol ipponom osvojio zlato ispred domaćih navijača, navodi Cro judo.

-Ovo je moje prvo zlato s Europskih kupova i to pred domaćom publikom. Kroz cijeli dan su mi bili veliki vjetar u leđa i stvarno sam dao sve od sebe da njih učinim ponosnima. Danas je dan stvarno bio izvanredan, pet pobjeda, pet ippona. Mislim da nije bolje moglo bolje završiti, ovo mi je velika motivacija za daljnji napredak karijere i sve što me očekuje. – kazao je 21-godišnji Dubrovčanin Bulić.

Još jedno zlatno odličje za Hrvatsku osvojila je Ivana Šutalo (JK „Dubrovnik“) koja se malo po malo vraća u željenu formu. U finalnoj borbi kategorije preko 78kg Šutalo je savladala Nizozemku Carmen Dijkustru i zauzela zlato.

Broncu za dubrovački judo osigurala je Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma.

Finale drugog dana Europskog seniorskog kupa pratili su i navijači, a dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji!

Foto: DuList, Cro judo Facebook 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr