Kultura

U UTORAK Miho Baće otvara izložbu u Sponzi

Otvorenje izložbe Miha Baće održat će se u utorak, 13. rujna 2022. u Sponzi s početkom u 20 sati.

Miho Baće, ime koje nam je poznato iz svijeta politike, kao predsjednika dubrovačkog ogranka HSLS-a, ali i kao županijskog pročelnika Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove, u razgovoru za DuList u svibnju ove godine najavio je otvorenje ove izložbe.

-Malo sam se ohrabrio – radi se o solo izložbi i puno su veća platna nego inače u mom radu. Motivi nisu samo dubrovački kako to inače biva, već – južnoamerički. Inspiriran sam plakatima turističkih mjesta pedesetih i šezdesetih godina. Mislim da su geometrija i blokovi boja koji su tada bili na tim plakatima nešto zaista posebno. Pričamo o plakatima svih turističkih mjesta toga razdoblja koji su dostupni na Internetu. Oni su tako dobri da mi zapravo daju najveću inspiraciju za rad. Naravno, u bojama sam vjeran kolorističkom triju Dulčić Masle-Pulitika. To se vidi i ne mogu ‘pobjeći’ od njih. Oni su temelj, stožerna činjenica svakog štafelajnog slikara u Dubrovniku – istaknuo je tada.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Francuska alijansa Dubrovnik obilježava Međunarodni dan Frankofonije

Dulist

[FOTO] Izložbom dubrovačkih umjetnika otvorena manifestacija ‘Kršćansko lice kulture’

Dulist

Otvaranje manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’ uz izložbu dubrovačkih umjetnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija