Kultura

U UTORAK Miho Baće otvara izložbu u Sponzi

Otvorenje izložbe Miha Baće održat će se u utorak, 13. rujna 2022. u Sponzi s početkom u 20 sati.

Miho Baće, ime koje nam je poznato iz svijeta politike, kao predsjednika dubrovačkog ogranka HSLS-a, ali i kao županijskog pročelnika Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove, u razgovoru za DuList u svibnju ove godine najavio je otvorenje ove izložbe.

-Malo sam se ohrabrio – radi se o solo izložbi i puno su veća platna nego inače u mom radu. Motivi nisu samo dubrovački kako to inače biva, već – južnoamerički. Inspiriran sam plakatima turističkih mjesta pedesetih i šezdesetih godina. Mislim da su geometrija i blokovi boja koji su tada bili na tim plakatima nešto zaista posebno. Pričamo o plakatima svih turističkih mjesta toga razdoblja koji su dostupni na Internetu. Oni su tako dobri da mi zapravo daju najveću inspiraciju za rad. Naravno, u bojama sam vjeran kolorističkom triju Dulčić Masle-Pulitika. To se vidi i ne mogu ‘pobjeći’ od njih. Oni su temelj, stožerna činjenica svakog štafelajnog slikara u Dubrovniku – istaknuo je tada.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Izložba ‘Noć’ dubrovačkih likovnih umjetnika u utorak u Sponzi

Dulist

Orkestar i naša Tere nastupaju ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija