Grad

FOTO Dubrovački Rotarijanci proslavili 20. rođendan

FOTO Dubrovački Rotarijanci proslavili 20. rođendan

Zanimljivim predavanjem dr. Hrvoja Kenfelja ‘Fenomen izbjegavanja odgovornosti’ u Hotelu Excelsior dubrovački su Rotarijanci proslavili dvadesetu obljetnicu osnutka.

Dr. Hrvoje Kenfelj bavi se pitanjima organizacijskoga razvoja, razvoja menedžmenta i upravljanja ljudskim resursima bavi već više od tri desetljeća. Kao iskusni fakultetski predavač i sudionik brojnih skupova u zemlji i inozemstvu, temu izbjegavanja odgovornosti u suvremenom društvu predstavio je na živ i konkretan način i s nizom primjera.

Podsjetimo, prvi Rotary club u Dubrovniku utemeljen je 1933. godine. No, rad toga kluba zamro je u danima Drugog svjetskog rata, a razdoblje socijalističkog društvenog uređenja nije bilo sklono ideji rotarijanstva, pa je tek uspostavom hrvatske države 1995. ponovno osnovan novi RC Dubrovnik, koji od tada neprekidno djeluje sve do danas. RC Dubrovnik dio je rotarijanskoga Districta 1913., u kojem je ukupno 49 aktivnih klubova diljem Hrvatske.

Od osnutka 1995. do danas, RC Dubrovnik proveo je niz akcija. Prva je bila sadnja 3.400 stabala na području Nuncijate i Žarkovice u listopadu 1996. godine. Istom je prigodom u suradnji s RC Klagenfurt donirano 55.000 DEM za obnovu u ratu izgorjele zgrade Dubrovačkih ljetnih igara.

U suradnji s RC Bari Sud i fondacijom Rotary Internationala 2006. godine ostvarena je donacija novih specijalnih kreveta za kompletni Dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik, u vrijednosti od 50.000 EUR, što je bila najveća pojedinačna donacija Rotary Internationala u Europi te godine.

Već više od 10 godina RC Dubrovnik provodi i akciju obnove maslinarstva na dubrovačkom području, u kojoj je do sada podijeljeno ukupno oko 14.000 besplatnih sadnica maslina na područjima Dubrovačkoga Primorja, Župe i Rijeke dubrovačke, kao i Konavala. Ujedno je proteklih godina donirano i blizu 5.000 sadnica vinove loze.

Tradicija RC Dubrovnik je i humanitarni Božićni koncert svake godine u prosincu, u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, čiji je čisti prihod namijenjen djelovanju dubrovačkih ustanova koje skrbe o nemoćnima i potrebitima.

RC Dubrovnik pomogao je i obnovi u ratu stradale knjižnice Franjevačkoga samostana u Vukovaru, te proveo još niz pojedinačnih potpora mladim umjetnicima i onima kojima je u tom trenutku pomoć bila potrebna.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist