Aktualno

FOTO Dubrovačka odlagališta imaju novi izgled

FOTO Dubrovačka odlagališta imaju novi izgled

Javna odlagališta grada Dubrovnika dobivaju novi izgled. Tvrtka Čistoća napravila je korak dalje u uređenju odlagališta postavljanjem vizualnih identiteta pojedinih vrsta otpada na zaštitne pregrade spremnika.

Akcija je pokrenuta s namjerom educiranja i motiviranja sugrađana na odvojeno odlaganje otpada, a sve sa ciljem povećanja udjela odvojenog prikupljenog komunalnog otpada odnosnosmanjenja količine miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište. Iz Čistoće su uvjereni kako će se i na ovaj način sugrađanima pojasniti gdje koja vrsta otpad pripada.

Podsjećamo, Čistoća je nedavno nabavila i novo komunalno voziloza odvojeno prikupljanje otpada opremljeno s grajferom, kiperskim sandukom zapremnine 22m3, visine stranica 2000 mm i demontažnom podiznom (središnjom) pregradom za prijevoz dviju frakcija.

Nabava vozila realizirana je kroz projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ ukupne vrijednosti 1.671.566,67 kn, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda sufinancira  1.297.498,50 kn.

U Čistoći ne kriju zadovoljstvo zbog ovih novosti te apeliraju na sugrađane da svi zajedno doprinesemo ljepšoj slici grada.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Čistoće d.o.o. Dubrovnik

FOTO Dubrovačka odlagališta imaju novi izgled

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist