Aktualno

FOTO / DRUŽENJE U REKTORATU ‘Znanost susreće gospodarstvo’

FOTO / DRUŽENJE U REKTORATU 'Znanost susreće gospodarstvo'

U povodu početka nove akademske godine vrtu Rektorata Sveučilišta u ponedjeljak navečer održalo se druženje pod nazivom ‘Znanost susreće gospodarstvo’.

Rektor Sveučilišta u Dubrovnika Nikša Burum na samom je početku pozdravio sve prisutne koji su se okupili na ovom druženju, od bivših studenata, djelatnika pa sve do gospodarstvenika. Istaknuo je kako je Sveučilište, iako tek 14 godina staro, najznačajnija je obrazovna ustanova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

– Danas zapošljavamo više od sto doktora znanosti, što predstavlja značajan znanstveno-obrazovno potencijal. Potičemo znanstvenu produktivnost, što je rezultiralo udvostručenjem uspješnosti u povlačenju sredstava iz EU fondova, ali i sredstava Hrvatske zaklade za znanost. Naši nastavnici i znanstvenici upravo kroz svoje projekte pridonose napretku lokalne zajednice. Dubrovnik je turistička destinacija, ali je i studentima atraktivno mjesto za studiranje. Naime, sve više studenata iz Europe odabire naše studije. Kako postajemo međunarodno Sveučilište, dokazuje činjenica kako 10 posto stranih studenata čine naše Svuečilište – rekao je Burum te naglasio kako je u tijeku izrada elaborata za pokretanje poslijediplomskog doktorskog studija poslovne ekonomije.

– Ali smo svjesni i svojih nedostataka i činjenice kako nas čeka puno posla kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve. Tu prvenstveno mislimo na nedostatak smještajnog kapaciteta. Radimo na projektu izgradnje studentskog doma i bez obzira na brojne probleme, uskoro ćemo objaviti natječaj za nejgovu izgradnju – naglasio je.

Svake godine na ovom tradicionalnom druženju, svoju priliku za predstavljanje imaju bivši i uspješni studenti i studentice ovog Sveučilišta. Ove godine prisutnima su se predstavili Mario Raič, direktor tvrtke Nautika d.o.o. koji je prošle dobio prestižnu nagradu za za najboljeg Mladog menadžera u Hrvatskoj te Mario Jurić, poznato televizijsko lice koji je svoju medijsku karijeru počeo upravo na Sveučilištu u Dubrovniku.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist