Grad

[FOTO] DRUŽENJE BISKUPA S NOVINARIMA Svaki se dan pomolite po ure. Ako imate puno posla, onda uru!

[FOTO] DRUŽENJE BISKUPA S NOVINARIMA Svaki se dan pomolite po ure. Ako imate puno posla, onda uru!

Tradicionalni susret novinara s dubrovačkim biskupom mons. Rokom Glasnovićem održao se ovog petka u dvorani sv. Ivana Pavla II. Riječ je o druženju koji se priređuje uz blagdan sv. Franja Saleškoj, a koji se u Katoličkoj Crkvi štuje kao jednog od zaštitnika medija.

-Hvala za praćenje crkve u Dubrovačkoj biskupiji, formalno i neformalno. Premošćujete onu udaljenost koja postoji zbog nemogućnosti da svi budu na jednom mjestu. Pogotovo kad dobre vijesti dolaze do ljudi, a koje ih hrane – istaknuo je.

U svom se govoru osvrnuo i na proteklu godinu, prvu godinu svoje biskupske službe. Naime, u nedjelju, 22. siječnja bit će godina dana od biskupskog ređenja. Rekao je kako je to bila dinamično razdoblje, s puno susreta i događanja. ‘Kao što to biva kad dođete u novu sredinu’, istaknuo je. Nakon samog ređenja koje je za njega, kako kaže, bilo jedno duhovno iskustvo, uslijedila je njegova prva Festa sv. Vlaha, prisjetio se među ostalim.

-Preda mnom je, ako Bog da, novih upoznavanja i novih stvari. Spreman sam služiti – dodao je. Naglasio je kako će se tijekom idućih godina posebna pozornost na razini biskupije, ali i Hrvatske posvetiti osobama s invaliditetom.

-Mnogi župnici, svećenici, časne, redovnici i volonteri daju podršku tim obiteljima. Lakše je puno obiteljima, ne znamo koliki teret nose. Važno je pomoći im u njihovim osnovnim potrebama i razumijeti ih. To nam je želja – kazao je. Istaknuo je kako je svaka šesta osoba u Hrvatskoj osoba s invaliditetom ili potrebama.

Predstavnicima medija, kao i sebi, poručio je svakodnevnu, polusatnu molitvu.

-Svaki se dan po ure pomolimo. Jedino ako imamo puno posla, onda treba uru moliti. Tako kažu. Volio bih da imate radosti u onome što činite – kazao je kroz smijeh biskup.

Biskup je na samom kraju pročitao tradicionalnu poruku štovateljima sv. Vlaha u domovini i inozemstvu.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist