Aktualno

FOTO Djeca Palčice učila tajne zaštite i spašavanja

FOTO Djeca Palčice učila tajne zaštite i spašavanja

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, u suradnji s hitnim službama i operativnim snagama koje djeluju na području Dubrovnika danas je osnovama zaštite i spašavanja poučavao 50-ak mališana Dječjeg vrtića Palčica.

Odgajateljice Dječjeg vrtića Palčica obratile su se Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Dubrovnik sa željom da se i njihovi polaznici upoznaju s radom hitnih i drugih službi koje djeluju u sustavu civilne zaštite. Osim u hitnim situacijama i intervencijama ove službe i organizacije jednako kvalitetno i koordinirano djeluju i u preventivnim aktivnostima kao što su edukacije djece, demonstracije i vježbe. Djeca su tako od djelatnika PUZS-a mogla kroz prezentaciju naučiti o ulozi hitnih službi, ispravnom korištenju broja 112, kao i kako reagirati u slučaju nesreće ili katastrofe, dok su se istovremeno mogli neposredno upoznati s pripadnicima policije, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanice Dubrovnik i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.
Mališani su tako mogli razgledati zanimljivu opremu gorskih spašavatelja i upoznati njihovog psa, od predstavnika Crvenog križa čuti na koje sve načine oni pomažu u velikim nesrećama i katastrofama, dok su od predstavnika policije najviše mogli naučiti kako se sigurno ponašati u prometu. Nakon predavanja u vrtiću mališani su mogli razgledavati vozila, a demonstracija vatrogasne opreme ne bi bila ni upola toliko zanimljiva da mališani nisu imali priliku i sami držati mlaznicu pa uz pomoć vatrogasaca iskušati i svoju vlastitu spretnost.
Vrtić Palčica je najveći dubrovački vrtić, pa će se edukacija mališana u Palčici nastaviti već početkom iduće godine.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist