DuList IN

FOTO “Bit će bolje dogodine!”

Karneval 21

Tek tri maškarane skupine i slab odaziv Dubrovčana obilježili su svečano otvaranje ovogodišnjeg Dubrovnik karneval festa.

Ključeve grada iz ruke gradonačelnika Andra Vlahušića primio je voditelj svečanog otvaranja Sebastijan Vukosavić, čime su maškare i službeno „preuzele vlast u gradu“ idućih deset dana.

Svakako valja pohvaliti trud i entuzijazam maškaranih skupina iz Župe dubrovačke, Kotora i Hvara, koje su sudjelovale u paradi Stradunom te tako pokušale svojim karnevalskim duhom unijeti malo živosti u sivo dubrovačko jutro.

– Prošli smo veliki put i naši kod kuće nam kažu da nismo vele pametni što smo došli u Dubrovnik. A prema vašem odazivu, očito i vi tako mislite – bila je karnevalski iskrena voditeljica hvarske maškarane skupine, koja je na kraju tek tužno kazala kako će „biti bolje dogodine“.

Malobrojni okupljeni građani i gosti grada ostali su razočarani malim brojem sudionika ovogodišnje parade karnevalskih skupina, a neki su čak pogledavali prema početku Straduna, ne bi li uočili možda još pokoju maškaranu skupinu.

Na žalost, jedino su mogli prepoznati šarene kišobrane šetača na Stradunu.

Kapetanski bal pod maskama, zakazan za večeras u 21 satu u hotelu Rixos Libertas, odgođen je za iduću subotu, 18. veljače.

Pročitajte još

Antonio Lujak producent i glumac u filmu u kojem glumi i Eric Roberts

Dulist

U MLINIMA Storytelling event ‘Priče iz ljetnikovca – umijeće preživljavanja’

Dulist

Kupari u novoj sezoni poznatog serijala National Geographica

Dulist