SportUrednički izbor

[FOTO] Alija Imamović i Tea Faber najbolji na Dubrovačkom polumaratonu!

[FOTO] Alija Imamović i Tea Faber najbolji na Dubrovačkom polumaratonu!

Alija Imamović iz kluba Bosnian Ultra running Teama pobjednik je ovogodišnjeg šestog izdanja Dubrovačkog polumaratona. Kroz cilj je prošao s vremenom 1:15:21. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Tea Faber iz Atletskog kluba Dubrovnik s vremenom 1:28:17. Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik osvojio je drugo mjesto na Dubrovačkom polumaratonu s vremenom 1:17:48, dok je treće mjesto zauzeo Dejan Angeloski iz TK Ohrid TrcaT s vremenom 1:19:27. Druga je u ženskoj konkurenciji kroz cilj prošla Britanka Deborah Thomas Trentham Running Club s vremenom 1:30:43, dok je treće mjesto zauzela Britanka Joanne Stanfield iz Trentham RC s vremenom 1:32:03.

U Dubrovačkom polumaratonu sudjeluje preko 1200 trkača, a sa Straduna su se uputili istrčati ukupno 21,1 kilometar. Nastavili su Ulicom sv. Dominika, prošli vrata od Ploča, istrčali na Pile, preko Puta od Republike nastavili su u Vukovarsku, obalom dalje preko Sustjepana, Čajkovića sve do Rožata gdje su se okrenuli te se istom rutom vratili na našu najljepšu ulicu.

Nagrade je najboljima dodijelio gradonačelnik Mato Franković koji je zahvalio organizatorima utrke i svima koji su sudjelovali.

-Ovaj događaj ima više pozitivnih efekata za naš grad. Uz promociju sporta tu su i humanitarni, ali i turistički efekti. Zahvaljujem svim sudionicima utrka i čestitam svima jer su ih istrčali do kraja, a samim tim svi su pobjednici – rekao je gradonačelnik u ovoj prigodi, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist