Kultura

FOTO/ 67. IGRE Plesna predstava ‘Anything’ postavljena na taraci tvrđave Revelin

FOTO/ 67. IGRE Plesna predstava 'Anything' postavljena na taraci tvrđave Revelin

Plesna predstava ‘Anything’, nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, gostovala je u subotu navečer na taraci tvrđave Revelin u Dubrovniku u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Kako napominju iz Festivala, riječ je o jednoj od ponajboljih domaćih plesnih predstava u posljednje vrijeme, nastaloj u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, a u Dubrovnik stiže u stručnoj selekciji Plesne mreže Hrvatske.

Petra Glad, producentica i voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla rekla je kako ova predstava nema klasičnu strukturu, te kako je ovo bilo prvo predstavljanje hrvatskog suvremenog plesa na Igrama.

-Večeras smo gledali predstavu ‘Anything’, a ovo je prvi put da se hrvatski suvremeni ples prezentira na Igrama. Ova predstava nije klasična i nema takvu strukturu ni priču. Riječ je o jednoj poetičnoj situaciji i slikama koje se nižu jedna za drugom. Predstava je nastala u suradnji s koreografom Danielom Abreuom koji je svojedobno nagrađen kao najbolji koreograf Španjolske – rekla je Glad.

U predstavi ‘Anything’ gledatelj ne prati neku određenu priču, već tijelo u pokretu, koje pamti sve što mu se u životu dogodilo, te govori samo za sebe. Kako ističu iz Dubrovačkih ljetnih igara, vrhunski plesači Zagrebačkoga plesnog ansambla sustvaratelji su ovoga djela pa su tijekom procesa rada istraživali i pokušali artikulirati osobne povijesti vlastitih tijela. Rezultat je poetičan ples između sna i jave, uz šum vjetra, kojeg kritičari opisuju kao dojmljivu, sugestivnu simbiozu lirskog i epskog.

U predstavi plešu nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist