Županija

FINANCIRANO EU FONDOVIMA Župskim vatrogascima stiglo novo vatrogasno vozilo

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović na nedavno održanoj koordinaciji sa načelnikom Nardellijem najavio je kako će DVD Župa dubrovačka u ovu protupožarnu sezonu ući još spremnije jer se očekuje dolazak novog vatrogasnog vozila. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović proteklog je četvrtka na policijskoj akademiji u Zagrebu izvršio primopredaju 23 nova vozila javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Novo suvremeno vatrogasno vozilo dodijeljeno je i djelatnicima DVD-a Župa dubrovačka. Riječ je o vatrogasnom vozilu koje se nabavilo u okviru Projekta ‘Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH’ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a koje vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a sve iz sredstava EU fondova. Vrijednost doniranog vozila veća je od 2 milijuna kuna.

Vozilo su u Postranje iz Zagreba doveli zapovjednik Željko Miloslavić i njegov zamjenik Štefi Bogdan, a uz župske vatrogasce dočekali su ga županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, predsjednik skupštine DVD-a Niko Miloslavić, općinski načelnik Silvio Nardelli, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, kao i bivši zapovjednik društva Nikola Miloslavić Ćumo. Donirano vozilo dodatno će unaprijediti rad uzornog župskog vatrogasnog društva. Predstavnici DVD-a i općine izrazili su spremnost da jedno svoje starije vozilo ustupe nekom od dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a sve kako bi se poboljšala zaštita od požara na području cijele Županije.

Pročitajte još

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Otvoren obnovljeni Gradski muzej u Korčuli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija