Sport

FINALE SVJETSKE LIGE ‘Barakude’ zamalo završile u Sibiru!

FINALE SVJETSKE LIGE 'Barakude' zamalo završile u Sibiru!

Ruski vaterpolski savez odustao je od organizacije finalnog turnira FINA Svjetske lige, koji se trebao održati od 18. do 23. lipnja.

Kako pišu Vaterpolovesti, organizaciju je preuzela Budimpešta, prijestolnica Mađarske, koja je u kvalifikacijama izborila plasman na završnicu, za razliku od Rusa koji su bili drugi u skupini s Hrvatskom pa samim odustajanjem od organizacije neće ni nastupiti na turniru. Zamjenit će ih Španjolci, drugoplasirana momčad skupine s Mađarima.

Podsjetimo, Hrvatska će u Budimpešti braniti broncu, a uz ‘Barakude’ nastupit će i već spomenuti Mađarska i Španjolska te Crna Gora, SAD, Australija, Japan i Kazahstan. Pritom skupinu A čine Crna Gora, Mađarska, Australija i Japan, dok su u B skupini s Hrvatskom SAD, Kazahstan i Španjolska.

Inače, zanimljiv napis objavile su Vijesti.me, koje kao razlog ruskog odustajanja spominje poklapanje datuma sa Svjetskim nogometnim prvenstvom, koje se u istom razdoblju također igra u Rusiji, što ujedno znači da su cijene hotela i smještaja reprezentacija znatno više od očekivanih.

Rusi su, navodno, u namjeri da izbjegnu gradove u kojima se igra SP predložili FINA-i da se završnica Svjetske lige igra ‘negdje u Sibiru’, što su iz krovne svjetske plivačke organizacije odbili bez razmišljanja.

Premda su se kao kandidati za zamjenskog domaćina spominjali i hrvatski gradovi Zagreb i Rijeka, odluka je ipak pala na Budimpeštu.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist