Sport

KAKO JE TO MOGUĆE? Treniraju u hangaru u nemogućim uvjetima, a organiziraju velike turnire i igraju sjajno!

KAKO JE TO MOGUĆE? Treniraju u hangaru u nemogućim uvjetima, a organiziraju velike turnire i igraju sjajno!

Najbolji mladi igrači badmintona iz cijeloga svijeta od četvrtka do nedjelje borave u Dubrovniku na turniru ‘Valamar Junior Open 2018.’, otvorenom prvenstvu Hrvatske za natjecatelje do 19 godina.

Turnir se četvrtu godinu zaredom održava u sportskoj dvorani u Gospinom polju u organizaciji Badmintonskog kluba Aedium, čiji mladi članovi već godinama redaju uspjehe na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a već nekoliko desetaka godina treniraju u neadekvatnom prostoru. Točnije, trenutno su prisiljeni trenirati u jednom hangaru, gdje su sportski napori vrlo često iznimno teški pa i nepodnošnjivi i u zimskim i u ljetnim uvjetima.

Inače, na ovom turniru sudjeluje oko 140 mladih igrača iz čak 35 država s četiri kontinenta, a boduje se za kvalifikacije za Youth Olympic Games 2018., što je osiguralo da u Dubrovniku gledamo najbolje juniore svijeta.

Hrvatsku predstavlja deset igrača: Luka Ban, Borna Car, Fran Pipunić i Inga Sadaić iz Zagreba, Luka Grubić i Laura Horvat iz Čakovca, te domaći predstavnici Mia Čerjan, Barbara Janičić, Lukša Zlošilo i Maris Guca iz Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist