Sport

JUGAŠI U BEOGRADU Xavi Garcia: ‘Bazen Banjica nam ne leži, nema opuštanja’

JUGAŠI U BEOGRADU Xavi Garcia: 'Bazen Banjica nam ne leži, nema opuštanja'

Jugaši ove subote gostuju u Beogradu, gdje će od 18.30 sati odigrati susret 13. kola A skupine LEN Lige prvaka protiv domaćeg Partizana.

Jasno je da je Jug CO, četvrtoplasirana momčad A skupine, favorit i da bi protiv momčadi koja u dosadašnjem dijelu natjecanja nije osvojila niti bod sve osim troboda bio veliko iznenađenje. A taj trobod iznimno je bitan za planove Kobešćakovih trupa o plasmanu na Final 8 u Genovi.

-U utakmicu ulazimo kao veliki favoriti i to nije sporno. Međutim, Banjica se pokazala već puno puta kao bazen koji nam ‘ne leži’ i zato nema mjesta za trunke opuštanja. Moramo maksimalno ući u utakmicu i odmah napraviti razliku kako bi izbjegli bilo kakvo iznenađenje. Ova tri boda su ključna kako bi u posljednjem kolu mirno dočekali moskovski Dynamo u borbi za treću poziciju – ističe Xavi Garcia.

-Nama je prihvatljiva jedino pobjeda. Nadam se nastavku naših dobrih izvedbi te osiguranje plasmana na Final 8 – poručio je strateg Juga Vjeko Kobešćak, dok je njegov kolega na klupi Partizana Stefan Ćirić poručio:

-Naravno da je Jug favorit. Njima je ‘pod mus’ pobjeda u beogradu zbog nastavka utrke za Final 8. Stižu u Beograd s puno motiva. Ali i mi imamo svoje ciljeve. Pokušat ćemo dati sve od sebe. U nekoliko mečeva ove sezone dokazali smo da možemo igrati protiv jakih momčadi – izjavio je Ćirić.

Inače, u istoj skupini Brescia, koja za Jugom i Dynamom zaostaje 2 boda, ima težak zadatak na gostovanju kod drugoplasirane Barcelonete, koja drži niz od sedam pobjeda, ali joj treba pobjeda kako bi ostala ‘na repu’ vodećem Olympiakosu koji gostuje kod trećeplasiranog Dynama, kojem također nasušno trebaju bodovi da bi ostao ‘unutra’ za Genovu, jer u posljednjem kolu stiže u Gruž.

Utakmica 13. kola LEN Lige prvaka igra se na beogradskoj Banjici u subotu u 18.30 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 2.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist