Sport

FINALE LIGE PRVAKA Mogu li Jugaši preko Olympiakosa otići do kraja?

FINALE LIGE PRVAKA Mogu li Jugaši preko Olympiakosa otići do kraja?

Niti 24 sata nakon velikog trijumfa nad favoriziranim braniteljem naslova prvaka Europe Pro Recca Jugaši večeras u 21 sat u finalu završnog turnira Final 6 LEN Lige prvaka moraju protiv sjajnog prvaka Grčke Olympiakosa ponoviti izvedbu jednaku onoj sinoćnjoj, a vrlo vjerojatno će se tražiti i izvedba u rangu fanatizma.

Jugaši su, podsjetimo, najprije u četvrtak u teškoj utakmici izbacili domaćina turnira ZF-Eger, a potom u još težoj utakmici i prvog favorita za naslov Pro Recco. Tri utakmice u tri dana sigurno će predstavljati opterećenje Kobešćakovim trupama, premda je kroz sezonu baš kondicija bila forte ove ekipe.

Riječ dvije o Olympiakosu. Reprezentaciji Grčke dodajte našeg Josipa Pavića, Španjolca Mallaracha i Amerikanca Smitha i imate ekipu koja cilja samo na titule. U prvenstvu Grčke su bez poraza osvojili sve što se dalo osvojiti, a bez poraza su stigli i na Final 6 u Budimpeštu. Uspjeh temelje na fantastičnoj obrani na čelu s Pavićem, s kojom su uspjeli proći Szolnok u polufinalu (8:7). Četverostruki strijelac bio je Vlachopoulos, Ntoskas je dodao dva, pogodili su i Mourikis te Mylonakis…

Baš kao i u slučaju Recca, za opisati grčki sastav može se iskoristiti ona stara ‘prijetnja sijeva sa svih strana’. Naravno, nešto će se pitati i Jugaše na čelu s kapetanom Markom Bijačem, koji je u prve dvije utakmice zabilježio čak 29 obrana (Eger 15, Pro Recco 12+2)!

Loša vijest svakako je izostanak Pava Markovića u finalu, jer mora odraditi kaznu jedne utakmice ne igranja zbog ‘brutalitija’ protiv Recca. To ujedno znači kako će se u zapisniku finalne utakmice u Jugovom timu naći igrač manje, što je dvostruki hendikep za trenera Kobešćaka.

Inače, vrijedi istaknuti kako mađarska publika izuzetno cijeni vaterpolo, što se tijekom prva dva dana moglo prepoznati ne samo u odazivu, već i prepoznavanju situacija u bazenu. Zanimljivo je bilo čuti masovne zvižduke s tribina nakon upitne odluke Koganova o ‘brutalitiju’ Markovića, ali i vidjeti veliko oduševljenje i ruke u zraku nakon Bijačeve ključne obrane peterca Filipoviću. Ništa nego – bravo Mađari.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist