Sport

FINAL FOUR REGIONALNE LIGE Na Savu po obranu naslova

FINAL FOUR REGIONALNE LIGE Na Savu po obranu naslova

Final four Triglav Regionalne lige igrat će se u Zagrebu.

Mladost je slavila s 15:7 protiv OVK POŠK-a u pretposljednjem, 17. kolu ligaškog dijela te je zadržala četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja. Jugaši, koji su treći, također su bili uspješni u gostima dobivši Primorca iz Kotora s 15:9 te su ostali u igri za drugo mjesto. Imaju bod manje od prvaka Crne Gore, koji je u zadnjem kolu domaćin OVK POŠK-u, dok u Gruž stiže Crvena zvezda, kako prenosi VK Jug CO.

Posljednje kolo ne donosi nikakvu rezultatsku neizvjesnost. Sve da se i dogodi čudo da Splićani odnesu sva tri boda iz Herceg Novog te Jug nadigra Beograđane i prestigne Novljane na ljestvici, ništa se neće promijeniti. Splitski Jadran je četvrti i ima velikih sedam bodova manje od Dubrovčana te čak 15 bodova više od petog Mornara, koji ima utakmicu manje.

Već je poznato da su Mladost i Jadran ST suparnici u polufinalu, dok će se Jugaši za finale završnog turnira na Savi boriti protiv prvaka Crne Gore i sastava koji će s francuskim Marseilleom igrati za naslov pobjednika Euro Cupa. Plasman Jadran Carina u europsko finale je razlog zbog čega se završni turnir Regionalne lige neće igrati zadnja dva dana ovog mjeseca, već je prebačen u rezervni termin, 19. i 20. travnja.

Za razliku od A 1 lige, jučer se u nižem rangu natjecanja igralo zadnje kolo. Uoči posljednjih utakmica na vrhu ljestvice je bio Radnički, s istim brojem bodova kao i Budva, dok je šibenski Solaris bio treći, s bodom zaostatka. Šibenčani su s vrlo teškog gostovanja u Rijeci odnijeli sva tri boda, a Budva je očekivano u gostima porazila Nais. Iznenađenje večeri priredila je Vojvodina, koja je u domaćem bazenu odigrala neriješeno s Radničkim i tako ga izbacila iz igre za plasman u viši rang natjecanja. Tim raspletom situacije, Budva je sezonu završila na vrhu tablice te je izborila izravnu promociju u prvu ligu. U doigravanje se plasirao Solaris te će plasman među najbolje momčadi tražiti u utakmicama s Partizanom ili Primorcem, koji ima dva boda prednosti uoči posljednjeg kola. Beograđani u zadnjem kolu idu u goste splitskom Jadranu, dok će Kotorani odmjeriti snage s vodećim sastavom lige u Zagrebu.

Izvor: VK Jug CO

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr