Crna kronika

FILMSKA POTJERA Bježao policiji jurcajući po Gružu, ozlijedio policajca i zaradio otpužnicu

Općinsko državno odvjetništvu u Dubrovniku je 17. veljače 2021. podiglo pred Općinskom sudom u Dubrovniku optužnicu protiv 40-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog počinjenih kaznenih djela obijesne vožnje u cestovnom prometu, napada na službenu osobu i krivotvorenja isprave.
Naime, kako se navodi u priopćenju DORH-a, okrivljeniku se stavlja na teret da je 7. siječnja 2021. iza 10,00 sati u Dubrovniku, postavio na neregistrirani automobil nepripadajuće registarske tablice nakon čega se, dolaskom u Vukovarsku ulicu, nije zaustavio na znak crvenog svjetla i pritom su ga zamijetili policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik koji su službenim vozilom, uz upotrebu svjetlosne i zvučne signalizacije, krenuli za njim kako bi ga zaustavili.
Tereti ga se da je, u namjeri sprječavanja postupanja policijskih službenika prema njemu i napada na njih te znajući da takvom vožnjom ugrožava sigurnost hrvatske državljanke (1973.) koja je bila suvozač u tom vozilu, kao i ostalih sudionika u prometu i pristajući na to, nastavio voziti ulicom Obala Stjepana Radića u smjeru tržnice Gruž pretječući kolonu vozila na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila. Tereti ga se da je prelazeći vozilom iz trake u traku došao do tržnice Gruž te se vozilom kretao kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera (suprotni ili zabranjeni smjer), a kada mu je u Ulici Obala Pape Ivana Pavla II. u blizini ljekarne Gruž službeno policijsko vozilo prepriječilo put, nije se zaustavio pa je došlo do kontakta između njegovog vozila i vozila policije. Policijski službenici izašli su iz vozila i krenuli prema njemu kako bi ga zaustavili na što se on vozilom vratio natrag i nastavio vožnju Ulicom Obala Stjepana Radića, a policijski službenici su ga nastavili pratiti sve do Ulice Andrije Hebranga gdje su ga pretekli i prepriječili mu kolnik. Okrivljenik se ni tad nije zaustavio već je, tereti ga se, svojim vozilom snažno udario u policijsko vozilo i pritom policijskom službeniku nanio tjelesne ozljede (oguljotine kože obje potkoljenice i natučenje palca lijeve šake), te se ubrzavajući nastavio kretati Ulicom generala Janka Bobetka, Janjevskom ulicom i Ulicom Od Gaja, povećavajući pritom brzinu iako su uz rub kolnika bila djeca. Okrivljenik je, tereti ga se, u Sinjskoj ulici ponovno udario u policijsko vozilo i izašao iz svog vozila te krenuo bježati, ali su ga policijski službenici sustigli i uhitili.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.

Pročitajte još

PODIGNUTA OPTUŽNICA Dvojac s recepcije oštetio hotelsku kuću za pola milijuna kuna

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zbog prijetnji službenicima Fine, muškarac odveden u policijsku postaju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija