Hrvatska

FIKSNE MARŽE, MANJE TROŠARINE Bez Vladinih mjera, litra dizela koštala bi gotovo 14 kuna

FIKSNE MARŽE, MANJE TROŠARINE Bez Vladinih mjera, litra dizela koštala bi gotovo 14 kuna

Vlada Republike Hrvatske objavila je nove mjere kojima će utjecati na nove cijene goriva. Tako bismo od sutra litru dizela trebali plaćati 12,53 kune, dok će litra benzina biti 12,19 kuna, donosi Index. Kako je na sjednici Vlade rekao premijer Andrej Plenković, bez Vladinih mjera cijene bi bile 13,71 za litru dizela te 13,28 za litru benzina.
Naime, kako donosi Index, jedna od posljedica ruske agresije na Ukrajinu jest i značajan rast cijena energenata, a to se odnosi i na plin i na naftu i na struju.
-Prije mjesec dana smo fiksirali cijene benzina na 11,37, a dizela na 11,29 kuna. Rok za te cijene je sutra 8. ožujka. S obzirom da je cijena brenta značajno porasla, donosimo nove mjere da ublažimo očekivani rast cijena – rekao je Plenković.

RTL navodi kako Vlada ne ide u zamrzavanje cijena, već uvodi novi koncept u smislu fiksiranja cijena marži trgovaca naftnih derivata i smanjenja trošarina na dizelsko i benzinsko gorivo.
-Ako bismo išli sa zamrzavanjem cijena, mnogi trgovci bi se suočili s rizikom od poslovanja s gubitkom, a to bi posljedično moglo dovesti do zatvaranja nekih benzinskih postaja. Ta opcija… nije bila opcija za Vladu – rekao je Plenković, donosi RTL.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist