DuList PROMO

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

Pravi vjesnik Proljeća u glavnom gradu Hrvatske zadnjih je pet godina Festival svjetla koji ga nagovješta najljepšim i modernim svjetlosnim instalacijama. U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera uz podršku Grada Zagreba, Zagreb će zasjati još jednom počevši od danas pa do 19. ožujka, a tijekom ovih pet dana posjetitelji će moći posjetiti ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija.

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

Ovogodišnje izdanje Festivala svjetla Zagreb odjenut će grad u šareno ruho i objasjat će zagrebačka šetališta, trgove, ulice i pročelja, pa i noćno nebo, pozivajući nas da barem na trenutak odlutamo putevima mašte. Večeras će umjetnost preuzeti ulice i trgove grada te će pružiti spektakularan doživljaj i novi pogled na gradske simbole.

Međunarodne suradnje

Festival svjetla predstavlja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Instalacije nastale u suradnji s brojnim umjetnicima koje izgledaju doista čarobno, nude zaigrane animacije i raznobojne objekte. Novost u programu je suradnja s partnerima iz različitih zemalja čije će instalacije biti na četiri lokacije (Dolac, EU trg, Trg kralja Tomislava i Ribnjak) i jedne domaće suradnje.

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

‘Bilježimo veliki interes stranih i domaćih umjetnika za Festival svjetla Zagreb te nas veseli da ove godine imamo 4 međunarodne suradnje iz Francuske, Italije, Nizozemske i Njemačke. Tu je i 1 domaća suradnja s partnerima iz Šibenika, a ova gostovanja, kao i veliki interes stranih i domaćih umjetnika za buduće nastupe, pokazuju da Festival svjetla Zagreb postaje autentični međunarodni projekt i događanje.’ – pojasnila je direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld.

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

‘Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što se imamo priliku predstaviti na ovom sjajnom festivalu doista dojmljivog programa. Od samih početaka inspirirani smo multimedijom i novim digitalnim, suvremenim rješenjima, posebno kada je riječ o interpretaciji baštine. Iza nas je jako puno produkcije različitih multimedijalnih i digitalnih sadržaja, a sada imamo priliku u metropoli predstaviti vrlo zanimljiv i dinamičan sadržaj nastao kroz europski projekt obnove Tvrđave sv. Ivana, najveće kopnene šibenske tvrđave’, kazala je ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić, domaćeg partnera Festivala svjetla.

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

Sjajniji no ikad

Svijet igre, mašte i veselja nije zanemaren – predvečerja u parkovima i šetalištima grada postaju svjetlosna bajka ‘rezervirana’ za one najmlađe u šetnji sa svojim obiteljima. Festival svjetla bit će sjajniji no ikad, a moć svjetlosti obasjat će i one zaboravljene kutke Zagreba. Mnoštvo lokacija bit će obogaćeno nastupima umjetnika praćenima vizualnom tehnologijom i bojama koje oduzimaju dah.

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB Ne propustite, započinje večeras!

Jedinstveno iskustvo osmišljeno za sve generacije stvoreno je za posjet našem glavnom gradu koji će biti okupan svjetlom i nakon što zađe sunce, slaveći ponovno rođenje, toplinu i početak proljeća.

Više informacija o samom Festivalu te popis svih lokacija potražite na stranici Festival svjetla Zagreb.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist