DuList IN

FESTIVAL SOLI Otvorena izložba radova s likovne kolonije Art Park

U sklopu programa 5. Festivala soli Ston, izložba radova umjetnika koji su sudjelovali u likovnoj koloniji Art park otvorena je u Kneževu dvoru u Stonu. Radovi se mogu razgledati sve do kraja festivala 20. rujna, a potom će trajno biti izloženi u novim prostorima Turističke zajednice Općine Ston.

Autorica predgovora u katalogu izložbe, kustosica Doma Marina Držića Valerija Jurjević na otvorenju je istaknula kako Dom Marina Držića u programu Festivala soli sudjeluje od prve godine, a od lani u suorganizaciji ostvaruje projekt Art park koji je ove godine prerastao u likovnu koloniju. Umjetnici su stvarali svoje radove u Stonu, a zatim zainteresiranim polaznicima radionica otkrivali svoje procese i inspiraciju. Svaki od radova priča vlastitu priču, a one se vezuju jedna na drugu i u ovoj izložbi zatvaraju krug poput stonskih zidina. Direktorica Turističke zajednice Općine Ston Fani Slade zahvalila je svim umjetnicima koji su sudjelovali u Art parku izrazivši zadovoljstvo što će njihovi radovi trajno ostati u novim prostorima TZ-a u drugom dijelu Kneževa dvora gdje će ih još nebrojeno mnogo posjetitelja Stona moći vidjeti.
U likovnoj koloniji Art park sudjelovalo je ukupno 12 umjetnika iz Dubrovnika i s Pelješca. Svoje radove na ovoj izložbi tako predstavljaju Iris Lobaš Kukavičić, Jasmina Runje, Kristina Mirošević, Sandra Vuletić, Josipa Vlašić, Klara Knego, Eva Zvrko, Ivana Miloglav, Dubravka Tullio, Anamarija Bezek, Romana Ficović i Tonko Smokvina.

5. Festival soli traje sve do 20. rujna gastronomskom ponudom u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama koji nude posebno kreirane festivalske menije po promotivnim cijenama. Nositelji projekta stonskog slanog festivala su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora.

Pročitajte još

Završila 19. Ljetna škola filma Šipan, veliko BRAVO! za sve mlade kreativce

Dulist

[FOTOGALERIJA] Baletni spektakl na Lopudu

Dulist

S VELIKIM OSMJEHOM Lijepa Izabel Kovačić uživa u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija