Kultura

FESTIVAL PERFORACIJE Večeras u Lazaretima plesna predstava ‘Bestjelesno’

FESTIVAL PERFORACIJE Večeras u Lazaretima plesna predstava 'Bestjelesno'

Art radionica Lazareti u sklopu programa Perforacije u petak 10. lipnja s početkom u 21 sat najavljuje izvedbu predstave Zagrebačkog plesnog centra Bestjelesno.

Autori: Mia Zalukar, Bruno Isaković, glazbeno oblikovanje: Hrvoje Nikšić / Kramasonik, kostimografija: Ana Fucijaš, izrada kostima: Aleksandra Jurišić Rastović, oblikovanje svjetla: Marino Frankola, adaptacija svjetla za ARL: Marko Mijatović

Produkcija: Malo Sutra, Udruga Domino Podrška: Zagrebački plesni centar Teaser / photo: Neven Petrović.

-Prazan prostor pred nama označava mogućnosti na koje smo bili navikli, snove koje trebamo ostvariti i, naravno, predstave koje želimo napraviti. Međutim, prostorom se polako širi promjena još nepoznatih posljedica koja zahvaća sve što znamo, mi koji postajemo i svjedoci, i sudionici, i žrtve, i krivci. U jeku smo pandemije i mogućnosti na koje smo navikli se sužavaju, životi ostaju neisplanirani, ne sanjamo više budućnost koju trebamo ostvariti, nego prošlost kojoj se želimo vratiti.

Predstava koju želimo raditi prevodi u izvedbeni pokret utjecaj krize na javni prostor, na društvo, na tijelo, na predstavu samu. Prostori se mjere mogućnostima razmaka među ljudima, stvaraju se novi protokoli ponašanja, miješaju se značenja slobode i odgovornosti. Srž transformacija kroz koje prolazimo prikazujemo pokretom koji je zaražen mehanizmima prihvaćanja nove stvarnosti. Krećemo se nećkajući se, zalazimo u ludilo, protestiramo bijesni, u sukobu smo sa svime, ne vjerujemo nikome, izmoreni smo i pokoreni. Krećemo se opterećeni nadom u povratak na staro, na ono što znamo kao normalno. Krećemo se do iscrpljivanja, a ono je zadnja točka prije prihvaćanja nove stvarnosti. Takvi sjedimo u prostoru, promijenjeni, maskirani, novi, normalni. Bestjelesni – navode iz ARL-a.

Predstava gostuje u ARL u sklopu programa Perforacije. Rezervacije ulaznica: arl@arl, inbox naše FB stranice Cijena ulaznice – 40 kn Za studente, učenike, nezaposlene, umirovljenike – 20 kn.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist