Aktualno

FESTIVAL KLAPA U OMIŠU Sve tri nagrade za nove skladbe u rukama skladatelja iz naše županije

Sve tri nagrade na Večeri novih skladbi jubilarnog 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu otišle su u ruke skladatelja iz Dubrovačko-neretvanske županije. To su Živko Ključe, Vicko Dragojević i Krešimir Magdić.
Naime, autor pobjedničke skladbe ‘Vo su dica moje dice’ koju je izvela muška klapa Pinguentum iz Buzeta je Živko Ključe, skladatelj iz Opuzena, dok pobjednički tekst potpisuje Bruno Vučković. Drugo mjesto i srebrna plaketa pripala je Dubrovčaninu Vicku Dragojeviću autoru glazbe i Pjeru Miriću, autoru stihova za skladbu ‘Onu jubav’ u izvedbi ženske klape Figurin iz Zagreba, dok je treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu dr.sc. Ivana Tomić Ferić, dr. sc. Mirjana Siriščević i prof. Blaženko Juračić pripalo Krešimiru Magdiću za skladbu Naš čovo na stihove Silvija S. Kranjčevića u izvedbi muške klape Bunari iz Vodica.

Izvor; foto: fdk.hr

Pročitajte još

Lučka kapetanija Dubrovnik zbog 17 prekršaja na moru naplatila 48 tisuća kuna kazni

Dulist

PROMETNI ČEP NA SKRETANJU ZA BOSANKU Vratili se turisti, vratile se i gužve

Dulist

Vakula otkriva što nas čeka u ostatku ljeta, ali i tijekom jeseni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija