Aktualno

Festanjuli su pomorac Nedjeljko Zelen i obrtnik Ivo Mazavac!

festanjuli2018

Na tradicionalnom domjenku kod biskupa Mate Uzinića, danas je javnost saznala imena dvoje festanjula iduće Feste svetog Vlaha, pomorac Nedjeljko Zelen podrijetlom sa Šipana i obrtnik Ivo Mazavac s Grude.

– Nema riječi kojima se to može iskazati. Biti festanjul u najljepšem Gradu na svijetu, najvećoj festi ovog Grada. To je netko što svatko sanja kao dijete, svaki pomorac, obrtnik, zanatlija… Sretan sam i radostan, kao i moja obitelj te suradnici – rekao je Zelen, kapetan duge plovidbe, dok je gospar Mazavac, otac troje djece, istaknuo kako mu je izrazita čast što je izabran ‘od tako uglednih ljudi’.

– Mislim kako će pripreme ići u dobrom smjeru i kako će se proteći kako treba. Puno nas posla čeka, ali viša je trema od same te časti koju sam dobio nego od obaveza. Korak po korak, sve će to ići jednostavno – istaknuo je Mazavac.

Nedjeljko Zelen, sin pok. Nikole i pok. Luce r. Riđivović, rođen je u Suđurdu na Šipanu 12. studenog 1967. godine. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u župi svog rođenja. Osnovnu školu završio je na Šipanu, a Srednju pomorsku u Dubrovniku. Na Višoj pomorskoj školi u Dubrovniku stekao je diplomu inženjera pomorskog prometa. Godine 1995. polaže kapetanski ispit i stječe naslov kapetana duge plovidbe. Deset godina plovi na brodovima Atlantske plovidbe i to najviše na brodu ‘Sveti Vlaho’. Nedjeljko je oženjen s Paulinom Kostopeć i vjenčan 24. kolovoza 1996. godine u crkvi Gospe od Milosrđa u Dubrovniku. lmaju dva sina: Nikija, koji je student arhitekture u Zagrebu, i Miha, koji pohađa Biskupijsku klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića. Nedjeljko je odrastao i odgojen u kršćanskoj obitelji pa primljenu vjeru primjerom sa svojom suprugom prenosi djeci. Na Sveučilištu KENT u Londonu Nedjeljko je studirao management poslovanja u pomorskom prometu i stečeno znanje nadograđivao u Monacu i Antwerpenu. Sada je zamjenik komercijalnog direktora u domicilnoj pomorskoj kompaniji Atlantska plovidba.

Ivo Mazavac, sin pok. Pera i Luce r. Radelj, rođen je u Dubrovniku 24. rujna 1962. godine. Nastanjen je u Popovićima, župa Gruda. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva na Grudi. Osnovnu školu završio je na Grudi, a Srednju školu učenika u privredi u Dubrovniku s diplomom VK vodoinstalatera. lvo je oženjen s Anom Mandun i vjenčan 9. listopada 1988. godine u crkvi sv. IIara u Mlinima. lmaju troje djece: Ivanu koja je učiteljica na Grudi, Mariju koja je učiteljica u Maslinici kod Zadra gdje živi sa svojom obitelji i Pera koji je student. Ivo je zaposlen u tehničkoj službi u hotelu Croatia u Cavtatu, poduzeća Jadranski luksuzni hoteli. Svi članovi obitelji prakticiraju svoju vjeru i praktičnim angažmanom daju dobar primjer drugima. Obitelj se brine za održavanje nedavno obnovljene crkve Gospe Pod Zalugom u Konavoskom polju.

Pročitajte još

PRESTIŽNO PRIZNANJE IZ AMERIKE Dubrovnik je najbolja destinacija za grupna putovanja u svijetu

Dulist

GUŽVE U GRADU Velike količine vozila oko Pošte Lapad

Dulist

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo