AktualnoUrednički izbor

FESTANJULI OGORČENI Ove godine bez novih svjetovnih domaćina Feste!

FESTANJULI OGORČENI Ove godine bez novih svjetovnih domaćina Feste!

Dok veliki dio dubrovačke javnosti s nestrpljenjem očekuje odluku o načinu održavanja 1049. Feste sv. Vlaha, zaštitnika Grada Dubrovnika, među festanjulima vlada sve veće nezadoovljstvo te ogorčenje da se 2021. domaćini svetkovne proslave neće odabrati.

Među njima je kružio svojevrsni referendu kojim su trebali odlučiti kako odabrati ovogodišnje festanjule. Kako je letargija zavladala Gradom, ona se očito zavukla i u njihove redove pa je tako odlučeno da izbora novih neće biti već će svetkovnici biti oni prošlogodišnji – Ivica Đurđević-Tomaš i Ivica Vrlić. Razlog tome je, kako doznajemo među festanjulima, smanjenje osobnih troškova za, između ostalog, kupnju monture što naši sugovornici drže nerazložnim.

– Ostat će činjenica da 2021. neće biti procesije s barjacima i uobičajenog okupljanja puka zbog koronavirusa i epidemioloških mjera, ali nitko neće za deset godina moći objasniti zašto novi festanjuli nisu izašli ispred Svetog Vlaha i objesili barjak. Bez obzira na nove prilike, trebalo se ići u izbor svjetovnih domaćina Feste – obrazlažu nam festanjuli koji su nas kontaktirali te ističu kako će u ovoj godini ostati jedna praznina.

Inače, 11. siječnja održat će se sastanak Predsjedništva Bratovštine festanjula za kojeg ne vjeruju da će išta promijeniti.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist