Vaše vijesti

Festa svetog Vlaha u Los Angelesu

Festa svetog Vlaha u Los Angelesu 2014.

Preko 300 uzvanika proslavilo je u nedjelju navečer dvadeset i treću Festu Sv.Vlaha u Hrvatskom centru Sv. Ante u Los Angelesu.

Festa je počela u crkvi svetom misom i grličanjem i nastavila se u glavnoj dvorani. Uz procesiju barjaka i himnu sv. Vlaha ovogodišnji festanjuli Dubravka Boić Taylor -Drašković i Vido Artukovich su održali prigodne govore. U programu su sudjelovali hrvatska dječja skola i kolo grupa Croatia koji su izvrsno otpjevali stare dubrovačke pjesme i oduševili sve prisutne s Linđom.

Gospar Arturo Arce iz Južne Amerike, čiji je nono bio Fabris iz Dubrovnika, otpjevao je nekoliko pjesama na španjolskom. Program su znalački vodili Brenda Brkušić i Mike Milinković.

Novi hrvatski konzul u Los Angelesu Josip Buljević je pozdravio sve prisutne i čestitao Festu sv.Vlaha. Program je nastavljen plesom uz popularnu pjevačicu Marinu Tomašević koja je zabavljala prisutne do kasno u noć. Pokrovitelj Feste Libertas Foundation će kao i svih prijašnjih godina sav prihod namijeniti u humanitarne svrhe.

Tekst Mariana Hazdovac

Fotografije Danica Nizich

 

 

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist