Grad

FALE DIJELOVI Poljski autobusi ipak neće voziti gradskim ulicama

FALE DIJELOVI Poljski autobusi ipak neće voziti gradskim ulicama

Tehnička služba gradske tvrtke Libertas nije odobrila preuzimanje 11 autobusa poljske tvrtke Solaris Bus&Coach. Naime, na tehničkom pregledu ovog četvrtke utvrđeno je kako autobusi nemaju ugrađen sekundarni retarder.

-Iz navedene tvrtke ranije su dostavili službeni dokument u kojem su naveli kako su autobusi opremljeni sekundarnim retarderom, a što je bilo i traženo sukladno tehničkim uvjetima natječajne dokumentacije. Unatoč navedenom autobusi koji su stigli u Dubrovnik imali su ugrađen primarni retarder – ističu iz Libertasa u priopćenju. Kažu, neupitna je kvaliteta i funkcionalna ispravnost autobusa, međutim zbog strogih pravila EU, Libertas Dubrovnik nije mogao u ovom trenutku prihvatiti navedene autobuse te nije izvršena primopredaja.

-Iz navedenog razloga autobusi marke Solaris napustili su Dubrovnik. Nakon što o svemu Libertas Dubrovnik obavijesti kontrolno tijelu SAFU odlučit će se o daljnjim postupanjima. U krajnjem slučaju kao opcija ostaje mogućnost ponavljanja cjelokupnog natječajnog postupka – zaključuju iz Libertasa.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist