Županija

Evo tko su najuzornije seoske žene naše županije

Izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Općini Velika u Požeško-slavonskoj županiji. Na ovom, 16. izboru sudjelovale su 23 kandidatkinje iz velikog broja županija Republike Hrvatske. Za najuzorniju hrvatsku ženu izabrana je Marija Ribičić iz mjesta Grabarje u Požeško-slavonskoj županiji.

Ova manifestacija pridonosi promociji važnosti žene na selu i njezinih postignuća. Na poziv udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“, a posredovanjem Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, po prvi put na izboru za „Najuzorniju hrvatsku seosku ženu“ predstavljena je i Dubrovačko-neretvanska županija.

Na državnom izboru Dubrovačko – neretvansku županiju predstavljale su kandidatkinje: gospođa Marina Violić iz općine Orebić i gospođa Željka Palinić iz općine Slivno. Kandidatkinje iz naše županije su vrlo sadržajno i vjerodostojno predstavile krajeve iz kojih dolaze prezentirajući kulturno nasljeđe, lijepe stare običaje i tradicijske proizvode te proizvodnju svojih obiteljskih gospodarstava te pritom postigle zapažene rezultate.

Kao predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije u žiriju za izbor najuzornije hrvatske seoske žene sudjelovala je gospođa Luce Gvozden, županijska vijećnica i članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija