Crna kronika

Evo što su o požaru rekli iz Hrvatske vatrogasne zajednice

zaton dubrovacka 3

Požar otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) i dalje se aktivno gasi. Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića kuće u mjestu Ljubač su obranjene, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica.

– Situacija je i dalje složena budući da se radi o gustoj borovoj šumi, a gašenje otežava i vjetar. Četiri Canadaira i dalje gase, kao i više od 60 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka. Vatrogasci Konavala također su u pripremi – kazao je Simović.

Podsjetimo, JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili u 12:28 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) koji je zahvatio nisko raslinje i makiju na većoj površini.
Spomenimo i kako je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora koji je izbio na granici Zadarske i Ličko-senjske županije, na području Lovinac – Jasenice, predio Sveta brda i Tulove grede. U gašenju sudjeluju vatrogasne snage, a upućen je i jedan Air Tractor Fire Boss.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist