Crna kronika

Evo što su o požaru rekli iz Hrvatske vatrogasne zajednice

Evo što su o požaru rekli iz Hrvatske vatrogasne zajednice

Požar otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) i dalje se aktivno gasi. Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića kuće u mjestu Ljubač su obranjene, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica.

– Situacija je i dalje složena budući da se radi o gustoj borovoj šumi, a gašenje otežava i vjetar. Četiri Canadaira i dalje gase, kao i više od 60 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka. Vatrogasci Konavala također su u pripremi – kazao je Simović.

Podsjetimo, JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili u 12:28 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) koji je zahvatio nisko raslinje i makiju na većoj površini.
Spomenimo i kako je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora koji je izbio na granici Zadarske i Ličko-senjske županije, na području Lovinac – Jasenice, predio Sveta brda i Tulove grede. U gašenju sudjeluju vatrogasne snage, a upućen je i jedan Air Tractor Fire Boss.

Pročitajte još

TJEDNI REKORDER 49-godišnjak ‘napuhao’ 2,08 promila

Dulist

U METKOVIĆU Vozio neregistrirano vozilo bez vozačke… Predložena kazna – 90 dana zatvora!

Dulist

UBIJEN SIN JEDINAC U SPLITU Osumnjičen ovisnik s bogatim dosjeom

Dulist