Grad

EVO KAKO VOZI LIBERTAS! Zagrebačka ulica u utorak i srijedu zatvorena za prometovanje kamiona i autobusa

U tijeku su radovi na uređenju – sanaciji asfaltnog kolnika u Zagrebačkoj ulici na potezu od Kapelice do Vatrogasaca. Na koordinacijskom sastanku predstavnika nadležnih upravnih tijela Grada Dubrovnika s izvođačem radova odlučeno je da će zbog nedovoljne širine ulice, a kako bi se radovi mogli sto kvalitetnije izvesti, u utorak i srijedu (21. i 22. veljače), biti potrebno zatvoriti Zagrebačku ulicu za prometovanje kamiona i autobusa.

Zabrana će se odnositi samo na kamione i autobuse, dok će prometovanje osobnih automobila i kombi vozila omogućeno.

Posebnom režimu prometovanja u navedene dane prilagodit će se i javni prijevoznik Libertas koji je o svemu detaljno obavijestio korisnike svojih usluga. Privremeni vozni red linija 3A (Nuncijata-Pile), 8A (Viktorija-Pioče), 8 (Pile-Gruž) i 17 (Bosanka-Pile) možete preuzeti ispod ove objave i na web stranici Libertasa.

Podsjetimo, sanacija kolnika u Zagrebačkoj ulici obuhvaća dionicu duljine 250 metara i površine oko 2000 kvadrata, a oštećeni kolnik na ovom potezu sanirat će se u punoj širini (parkirni i kolni trak). U potpunosti će se ukloniti postojeći mikro asfalt te ugraditi novi sloj asfaltnog zastora, koji kvalitetom odgovara zahtjevima jedne od prometom najopterećenijih gradskih ulica.

Ovisno o prirodi i dinamici radova može doći do povremenih kraćih zastoja u odvijanju prometa te se građani mole za strpljene i razumijevanje ako do takvih situacija dođe.

OBAVIJEST LIBERTASA

Zbog obustave prometovanja autobusima Zagrebačkom ulicom u utorak 21.02. i srijedu 22.02.2023., doći će do promjena u voznom redu, kao i načinu prometovanja pojedinih linija u gradskom i prigradskom prijevozu.

Linija 3A će u gore navedenom periodu prometovati trasom: Nuncijata – Ilijina glavica – ul. Vladimira Nazora – ul. Vukovarska – ul. Dr. Ante Starćevića – Boninovo – Pile. U smjeru Pile – Nuncijata trasa linije se nije mijenjala.

Linija 5 u gore navedenom periodu neće prometovati.

Linija 8 će u gore navedenom periodu biti podijeljena u dvije linije, 8 Pile – Gruž i 8A Viktorija – Ploče.

Linija 8 Pile – Gruž polazit će s Pila 15 minuta kasnije u odnosu na liniju 8A Viktorija – Ploče (kako bi putnici stigli presjesti).

Trasa prometovanja linije 8A: Viktorija – Ploče – Žičara – Viktorija.

Trasa prometovanja linije 8: Pile – Autobusni kolodvor – ul. A. Hebranga – ul. V. Nazora – ul. Vukovarska – ul. Dr. A. Starčevića – Boninovo – Pile.

Linija 17 će u gore navedenom periodu prometovati trasom: Bosanka – Dubac – Ilijina glavica – ul. V. Nazora – ul. Vukovarska – ul. Dr. A. Starčevića – Boninovo – Pile. Smjer Pile – Bosanka prometovat će po važećoj trasi, 5 minuta kasnije u odnosu na važeći vozni red.

Sve prigradske linije ISTOK će polascima iz Dubrovnika i dolaskom na Ilijinu glavicu prometovat ulicom Pera Bakića na državnu cestu DC8.

Pročitajte još

GLAZBENI NASTUPI, SEOSKE IGRE… Ne propustite vikend ‘Uskrsa u Primorju’

Dulist

DAN NARCISA Pokažite solidarnost i suosjećanje, dođite na humanitarnu akciju!

Dulist

ZBOG RADOVA Sutra dolazi do izmjena na liniji za Bosanku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija