Sport

EUROPSKO PRVENSTVO Bulić upisao pobjedu i poraz, Pavić ozlijedila rame

EUROPSKO PRVENSTVO Bulić upisao pobjedu i poraz, Pavić ozlijedila rame

Treći dan Europskog prvenstva u Zagrebu donio je pregršt preokreta, ali i pravu poslasticu za domaće navijače.

Josip BULIĆ iz JK „Dubrovnik 1966“ nastupao je u kategoriji -90kg. 22-godišnji Bulić upisao je pobjedu protiv Korneliusa EILERTSENA (NOR) i poraz protiv Azerbajdžanca Eljana HAJIYEVA.

– Moje prvo Europsko prvenstvo s jednom pobjedom, brzi ippon, trener je složio dobru taktiku i jednim porazom. Ne mogu reći da sam zadovoljan s nastupom. Malo je nedostajalo u drugoj borbi. Možda mi nedostaje malo više iskustva na ovom rangu natjecanja posebno jer je borba bila ‘al pari’ odnosno izjednačena. Moram nastaviti trenirati jače i više, te se nadati boljemu. Možda mi je falilo više želje za pobjedom. Mislim, jasno da sam ju ja imao, ali toliko vam toga prolazi kroz glavu tijekom borbe. Izvana gledano, 4 minute borbe se ne čini puno, ali to je kao pola poluvremena u nogometnoj utakmici. Razne se emocije vrte. Je, suparnik je bio iz Azerbajdžana, vrh, ali svi smo mi ljudi s dvije noge i ruke. Sigurno da postoje i bolji judaši, ali nitko nije nepobjediv i s tom sam mišlju i ušao u borbu. Nažalost, nisam to pokazao do kraja – zaključio je Bulić.

Petrunjela PAVIĆ (JK „Dubrovnik 1966“) je nastupila u kategoriji -78kg, ali nažalost nije imala niti malo dobar dan. Prvu borbu gubi protiv Emme REID (GBR) te iz iste izlazi s ozljedom ramena.

– Žao mi je zbog Ive Oberan koja je malo „izgorjela„ da napravi pravi rezultat. Ona je još uvijek u konkurenciji za Pariz. Petrunjela Pavić je nažalost u prvoj borbi ozlijedila rame – rekao je, među ostalim, Vladimir Preradović, izbornik ženske reprezentacije.

Sutra nas očekuje nastup mješovitih ekipa, natjecanje započinje u 10.30h, a Hrvatska ima prvi meč protiv reprezentacije Nizozemske.

EUROPSKO PRVENSTVO Bulić upisao pobjedu i poraz, Pavić ozlijedila rame

Pročitajte još

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist

Juraj Barčot apsolutni rekorder Hrvatske

Dulist

ZLATNI ORLANDO Natjecanje okupilo 331 plivača iz 41 kluba

Dulist