Sport

EUROPSKO PRVENSTVO Barakude protiv Furije, Francuza i Crnogoraca, Hrvatice u teškoj skupini

vaterpolo barakude foto HVS 2
35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - THU 08 SEP 2022 - Men Semi Finals - Croatia vs Italy -

U izraelskom gradu Netanyi održan je ždrijeb seniorskog Europskog prvenstva koji će se održati u navedenom gradu, od 3. do 16. siječnja 2024.

Barakudama je dopala vrlo jaka skupina u kojoj je sjajna Španjolska, svjetski prvak iz Budimpešte 2022., Crna Gora koja je za nas bila kobna na ovoljetnom SP u japanskoj Fukuoki i Francuska koja je s nama bila u skupini i na prethodnom EP u Splitu, prije godinu dana.

Podsjetimo, najboljih osam momčadi je razvrstano u skupine A i B, a ideja je postići što je moguće veću izjednačenost tijekom cijelog Prvenstva. Zatim, prvo i drugoplasirani iz skupina A i B ulaze izravno u četvrtfinale, dok treći i četvrti razigravaju u lažnoj osmini finala s najbolje dvije momčadi iz skupina C i D. Naša skupina se ‘križa’ sa skupinom C u kojoj je prvi favorit Srbija.

– Nema više laganog ždrijeba s ovakvim sustavom. Moglo je biti bolje, moglo je biti i lošije, ali ne komentiram više puno ždrijeb. Ukoliko ne budemo među prve dvije momčadi, znamo da možemo ići na skupinu u kojoj je Srbija, što je jasno vrlo opasno. Da je fenomenalno nije, da nas ljubi zadnje vrijeme, ne ljubi nas, ali što je tu je. Idemo mi prionuti poslu – prva je reakcija izbornika Ivice Tucka.

Skupine – muškarci
A – Crna Gora, Španjolska, Francuska, Hrvatska
B – Gruzija, Mađarska, Italija, Grčka
C – Srbija, Njemačka, Izrael, Malta
D – Slovačka, Nizozemska, Slovenija, Rumunjska

Ženska vaterpolska vrsta, temeljem plasmana u najboljih osam na prošlom Europskom prvenstvu, razvrstana je u jače jakosne skupine. Sustav nadmetanja je kod vaterpolistica potpuno jednak kao i kod muškaraca, te se i kod žena skupina A ‘križa’ sa skupinom C.

Skupine – žene
A – Nizozemska, Mađarska, Hrvatska, Grčka
B – Španjolska, Izrael, Francuska, Italija
C – Rumunjska, Srbija, Češka, Turska
D – Slovačka, Njemačka, Velika Britanija, Bugarska

Izvor: HVS

Foto: Arhiva/HVS

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist