Hrvatska

Europski konzervativci na udaru britanskih medija zbog ‘odmora u Dubrovniku’

Europski konzervativci na udaru britanskih medija zbog 'odmora u Dubrovniku'

Britanski konzervativci našli se na udaru medija zbog ‘radnog odmora’ u Dubrovniku i na Korčuli na koji ih je pozvala eurozastupnica Ruža Tomašić, a troškovi su išli na račun europskih poreznih obveznika. Ruža Tomašić ubrzo je odgovorila na svom Facebook profilu.

Britanski Daily Mail prozvao je eurozastupnike zbog trošenja 30 tisuća funti na putovanje u Hrvatsku i to netom nakon kampanje protiv rasipanja EU novca za koju su oni navijali tijekom kampanje za europarlamentarne izbore. Europarlamentarci, njih 14 sa svojim supružnicima, su boravili u Dubrovniku i na Korčuli tjedan dana, a prema službenom priopćenju, imali su radni sastanak, prenosi tportal.

Predsjednica HSP Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić, na čiji su poziv europarlamentarci boravili u Hrvatskoj,ubrzo je objavila na svom Facebook profilu reakciju na vijest o skandalu te napominje da su u Dubrovniku održani ECR Study Days, a treća po veličini grupacija u Europskom parlamentu ‘pet se dana upoznavala s hrvatskom realnošću – prometnom izoliranošću krajnjeg juga Hrvatske, slabom apsorpcijom EU fondova, rastućim pritiskom krijumčara i trgovaca drogom na naše granice od ulaska u EU, ali i potencijalima i komparativnim prednostima naše domovine’. Tvrdi da je time Hrvatska stekla vrlo utjecajne prijatelje koji će sutra lobirati za Pelješki most i što skorije uključivanje naše države u zonu Schengena te piše: Kriva sam za to!

Dalje Tomašić pobraja da isti ljudi rade na organizaciji pomoći poplavljenim područjima, da su potrošili mnogo novaca na hrvatskoj obali, a u nekoliko navrata iznova poentira: Kriva sam! te dodaje da već sad može reći sa sigurnošću da će ovakvih ‘međunarodnih skandala u režiji Ruže Tomašić’ koji hrane domaće medije biti još.

‘Želja mi je što češće dovoditi svoju političku obitelj u Hrvatsku, upoznati ih sa specifičnostima i problemima svih naših regija kako bismo sutra imali prave lobiste za hrvatsku stvar’, piše Tomašić na Facebooku.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist