Sport

EUROPSKI JUDO KUP Šutalo: Očekujem ništa manje od medalje!

EUROPSKI JUDO KUP Šutalo: Očekujem ništa manje od medalje!

Drugo izdanje Europskog kupa u Dubrovniku održava se ovu subotu i nedjelju u dvorani Gospino polje. Povodom kupa održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Brigita Matić aktualna svjetska juniorska prvakinja, europska viceprvakinja do 23 godine Ivana Šutalo, predsjednik JK Dubrovnik 1996 Frano Stjepović, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi, Miho Katičić kao predstavnik Grada Dubrovnika i Marijeta Hladilo kao predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije.

Europska viceprvakinja Ivana Šutalo i ove godine očekuje izvrsne rezultate.
– Prošle godine je bilo srebro, ove godine se nadam naravno medalji, ništa manje od toga – rekla je Šutalo.
Brigiti Matić, aktualnoj svjetskoj juniorskoj prvakinji ovo će biti prvi nastup u seniorima.
– Prvi put se borim na ovome Europskom kupu i nadam se dobrom rezultatu, očekivanja su velika kao i uvijek – rekla je Matić.

Glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi rekao je ‘kako su ovakvi turniri jedna značajna faza u prijelazu iz juniora u seniore’.
Miho Katičić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo istaknuo je uspjeh ovoga sporta u Dubrovniku.
– Brigita i Ivana su već godinama pravi pokazatelj koliko je ovaj sport u Dubrovniku zaživio i koliko je uspješan – rekao je Katičić.

Pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport, Marijeta Hladilo rekla je kako uz ‘sportove kao što je plivanje i vaterpolo u Dubrovniku Judo zaista živi’.
– Brojne medalje nam već niz godina govore koliko je ovaj sport uspješan i sada želim kao i do sada da sve prođe u znaku fer borbe – rekla je Hladilo.

Nakon što je prošlogodišnji Europski kup okupio više od 130 judoka, ove godine se očekuje skoro dvostruko više natjecatelja. Među njima je i 49 hrvatskih judoka, koji tako imaju priliku okušati se protiv europskih protivnika te osjetiti visoki rang natjecanja.

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist