Sport

EUROPSKE IGRE U MINSKU Ivana Šutalo upisala poraz u prvom nastupu

EUROPSKE IGRE U MINSKU Ivana Šutalo upisala poraz u prvom nastupu

Trećeg dana Europskih igara u Minsku na tatami su za Hrvatsku izašli Zlatko Kumrić (do 100 kg), Karla Prodan (do 78 kg) i Ivana Šutalo (preko 78 kg). Zlatko Kumrić ostao je nadomak europske bronce ostvarivši plasman petog mjesta. Ivana Šutalo također je upisala poraz u prvom nastupu – bolja od nje je ipponom bila 4. nositeljica turnira, francuska predstavnica M’Bairo. Ivani je ovo tek drugi turnir od kad se vratila u natjecateljsku formu pa nema sumnje kako će staru formu povratiti u narednim natjecanjima.

Iako je ždrijeb Europskih igara Kumriću dodijelio poznatu zvijezdu IJF toura, francuskog predstavnika Alexandra Iddira, očekivana se borba nije dogodila jer Iddir nije nastupio. Kumrić je tako prvo kolo bio slobodan, a u drugom se susreo s Mađarom Ohatom. Zlatko je vješto iskoristio neuspjeli napad Mađara i zadržao zahvat držanja.

U idućoj, četvrtfinalnoj borbi, Kumrić je bio bolji od domaćeg bjeloruskog predstavnika Muketea. Zlatko je i ovu pobjedu ostvario u parteru – do ippona je došao sjajnom tranzicijom i gušenjem. Aktualni Grand Slam pobjednik iz Ekaterinburga, Rus Adamian, čekao je u polufinalu. Zlatko je na početku borbe poveo na wazari te sjajno taktički držao prednost do zadnje minute. Ipak, iskusni Adamian 57 sekundi prije kraja baca atraktivni ippon i šalje Zlatka u borbu za broncu.

– Najviše mi je žao polufinala. Imao sam već jednu kaznu i nisam htio dobiti drugu uz cijelu minutu do kraja borbe, pa sam i nestrpljivo ušao u napad, koji mi je iskontrirao i pobijedio – rezimirao je Kumrić nakon dana, koji je završio borbom za broncu. Tamo ga je čekao Azerbajdžanac Elmar Gasimov, aktualni olimpijski viceprvak iz Rio de Janeira. Zlatko je u borbu krenuo hrabro i kroz čitav je meč dominirao gardom, uz plan da se izmori Gasimova no iskusni Azerbajdžanac je ipak uspio pronaći rješenje – wazari u prvoj i wazari u zadnjoj minuti ostavila su Zlatka nadomak europske medalje. Iako se Kumrić mora zadovoljiti nezahvalnim petim mjestom, njegov današnji nastup dokaz je kako je ponovno pronašao staru formu i kako ga velike stvari očekuju.

– Zlatko je u kategoriji u kojoj je nevjerojatno velika konkurencija. Iako je težak osjećaj doći do polufinala i vratiti se kući bez medalje, Zlatko je pokazao da se vratio i slijedi mu Grand Prix u Montrealu, gdje može nastaviti skupljati bodove za Tokio. Pokazao je kvalitetu i sad samo treba nastaviti tim putem – rekao je izbornik muških reprezentacija, Dean Ilić.

Karlu Prodan u prvom kolu je zaustavila favorizirana Njemica Anna Maria Wagner. U nešto više od jedne minute Wagner je ostvarila ippon. Karla ima svega 20 godina i ove Europske igre su za nju bile prvi pravi iskorak u seniorsku konkurenciju, pa se s punim pravom može reći da njeno vrijeme tek dolazi.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist